Λειψία και Λίβερπουλ τίθενται αντιμέτωπες απόψε στη Βουδαπέστη (λόγω των μέτρων κορονοϊού που ισχύσουν στη Γερμανία) στην πρώτη μάχη που θα δώσουν για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League.

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μετράει τρεις  συνεχόμενες ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ και να έχει μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου, όπως παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο τεχνικός της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, μετά την πρόσφατη ήττα από την Λέστερ με 3-1, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι ένας υπολογίσιμο αντίπαλος.

Άλλωστε, ο μόνος στόχος που έχει μείνει για τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν είναι το κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δρόμο τους θα βρουν την άκρως μαχητική Λειψία του Γιούργκεν Νάγκελσμαν.

Ο τεχνικός των «ταύρων» μιλώντας για τον αγώνα, παρομοίασε τη Λίβερπουλ με «πληγωμένο μποξέρ», εξηγώντας πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η ομάδα του Κλοπ.

«Νομίζω ότι πρέπει να προειδοποιήσω την ομάδα μου για έναν πληγωμένο μπόξερ. Πιστεύω ότι η ομάδα μου γνωρίζει ότι πρόκειται για μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Επίσης, αν ακούσετε τι λένε οι ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά τη μικρή τους κρίση, οι προπονητές εξακολουθούν να λένε μετά από κάθε αγώνα ότι η Λίβερπουλ, με τη Μάντσεστερ Σίτι, εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο δύσκολες ομάδες να νικήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μια πολύ ισορροπημένη ομάδα. Όπως ανέφερε ο Πίτερ Γκουλάκσι, μπορούν να φροντίσουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα» είπε χαρακτηριστικά.