Σοβαρή η ανατροπή στην Ελλάκτωρ καθώς οι εφοπλιστές κ.κ Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης κατέθεσαν αγωγή κατά της Γενικής συνέλευσης που εξέλεξε το Δ.Σ. της Reggeborgh.

Τους καλούν να υποβάλλουν Δημόσια Πρόταση ενω τους κατηγορούν  και για “χειραγώγηση αγοράς” ( αφορά τα δικαιώματα Λ. Μπόμπολα που θα εξασκούσαν οι Ολλανδοί ).

Αρχικά, το σύστημα των Ολλανδών είπε ότι η εταιρεία η οποία έκανε την αγωγή είναι..  ανύπαρκτη και σήμερα υποστηρίζει πως  η αγωγή είναι “αστειότητες”.

Ας δούμε λοιπόν τις αστειότητες: Στην συνέλευση το ποσοστό των Ολλανδών ήταν 14% και ο εκπρόσωπος τους πήρε το λόγο, δηλαδή δεν άφησε τους υπόλοιπους να ψηφίσουν απλώς, αλλά τους κάλεσε.

ενώ η ψήφιση από τον κ. Λ. Μπόμπολα αποδεικνύει ότι δρούσαν συντονισμένα.

Εφόσον το ποσοστό που δρούσε συντονισμένα ξεπέρασε το 33% τότε υπάρχει θέμα. Επιπλέον, για την  χειραγώγηση οι εφοπλιστές καλούν τον κ. Μπόμπολα να εμφανίσει την συμφωνία με τους Ολλανδούς για τα δικαιώματα ψήφου 12,5%.

Σε αυτή την περίπτωση εάν η συμφωνία υπάρχει και ορίζει τιμή εξάσκησης τότε αυτή θα πρέπει να είναι η τιμή της Δημόσιας Πρότασης.

Αν είναι λ.χ 2 ευρώ τότε θα πρέπει να γίνει Δημόσια Πρόταση σε αυτή την τιμή . Μεταξύ άλλων, οι εφοπλιστές καλούν και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διαπιστώσει τα ποσοστά του νόμου, την χειραγώγηση κλπ.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι εφοπλιστές  επιδιώκουν την εφαρμογή του νόμου ο οποίος εαν έχει παραβιαστεί θα έχουμε μπλεξίματα για πολλούς…

Eπιπλέον όπως θα θυμούνται οι παροικούντες στο χρηματιστήριο με το νόμο των Δημοσίων Προτάσεων ένας μεγάλος όμιλος είχε υποχρεωθεί να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο, αλλά στο τέλος δεν υπέβαλλε Δημόσια Πρόταση…