Δύσκολη νύχτα, σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός. Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα με την κακοκαιρία «Μήδεια» να σαρώνει τη χώρα και τα χιόνια να φθάνουν έως και το Σύνταγμα, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για ακόμα πιο ισχυρά φαινόμενα κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στον πάγο η Ελλάδα – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων το τοπίο είναι λευκό, ενώ χιόνια πέφτουν στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια. Η κακοκαιρία πάντως έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε πολλά μέρη του οποίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία.

Το χιόνι έφτασε ως τα νότια προάστια της Αττικής ενώ το έστρωσε και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

kifissias-katexaki

Χιονοπτώσεις στην Αττική

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα του νομού κατά της διάρκεια της νύχτας και θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης .

Στους προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τη νύχτα της Τρίτης και το μεσημέρι της Τρίτης 16/02 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.