Τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους κατεστημένους θεσμούς ο Έλληνας με βάση τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που αναδημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο τέλος της “κλίμακας αξιοπιστίας” βρίσκονται η εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΜΕ και ΜΚΟ.

Τα ευρήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναλυτικά την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, με διακριτή αναφορά στην ΕΛΣΤΑΤ.

2021 02 15 2

 

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

 

“Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει την αποστολή της για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, αξιόπιστων και επίκαιρων στατιστικών. Το 2021, έτος Απογραφών (Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών), προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.