Σχετικά μικρές είναι οι αυξομειώσεις στα μερίδια των εταιριών που πωλούν ηλεκτρικό ρεύμα δηλαδή της ΔΕΗ  και των λεγόμενων εναλλακτικών παρόχων.

Για τον Ιανουάριο, το μερίδιο της ΔΕΗ αυξήθηκε ελαφρά στο 67.15% από 66.84% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ το μερίδιο όλων των ιδιωτών προμηθευτών «έκλεισε» στο 32.85%.

Ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ δηλώνει ευχαριστημένος αλλά γνωρίζει ότι από το Μάιο και μετά που λογικά θα έχουμε υποχώρηση της πανδημίας (αμήν και πότε) θα ξεκινήσει η πραγματική ανταγωνιστική κούρσα.

Τότε θα μπεί σε κίνηση ολόκληρος ο παραγωγικός ιστός της ελληνικής οικονομίας και τότε θα κάνουν τη μεγάλη αντεπίθεση οι ιδιώτες πάροχοι.

«Από Ιούνιο τα σπουδαία στον ανταγωνισμό» λένε στη Χαλκοκονδύλη γνωρίζοντας πως οι ιδιώτες «ακονίζουν τα μαχαίρια τους».

Τα μεγέθη που αποσπούν σήμερα οι  εναλλακτικοί πάροχοι είναι πάνω-κάτω:  Protergia –Μυτιληναίος 7.7%, Ήρων 6%, Elpedison με 4,5%,NRG με 3,5%, η Watt and Volt με 2,8%, Volterra με 1,9%, Φυσικό Αέριο Αττικής με 1,7%, Volton με 1,4%, Ζενίθ με 1,34% και η ΚΕΝ με 0,6%.

Η στήλη θα κάνει και μία πρόβλεψη από αυτές που …δεν πέφτουν έξω: μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, μία από τις εταιρίες αυτές θα έχει «φύγει από το ταμπλό» που λένε αφού θα εξαγοραστεί από άλλη, μεγαλύτερη.