Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και η διορία λήγει κανονικά στις 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα εκπνέει και η προθεσμία και για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Τα τέλη κυκλοφορίας είχαν πάρει παράταση 2 μηνών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού παρόλα αυτά δεν προβλέπεται νέα παράταση παρόλο που η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς σκληρού lockdown.

«Τσουχτερά πρόστιμα» αν τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρωθούν εγκαίρως

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Λήγει η παράταση για πληρωμή και κατάθεση πινακίδων

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Οι τρόποι πληρωμής για τα τέλη του 2021:

Οι τρόποι πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 είναι τρεις:

  • Με τον QR κωδικό, που περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν με το κινητό τους, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF (ο 20ψήφιος κωδικός, που αναγράφεται στα ειδοποιητήρια)
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τις δύο πρώτες διαδικασίες, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον τρόπο εκτύπωσης των Τελών καθώς και τη διαδικασία για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων.

Δείτε εδώ, επίσης, ποιες οφειλές μπαίνουν στον «πάγο» και ποιοι φόροι θα πρέπει να πληρωθούν στην ώρα τους εν μέσω πανδημίας και lockdown:

https://radar.gr/article/72303/lockdown-kai-foroi-ti-mpainei-ston-pago-kai-ti-plironoyme