Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ίδρωσε πολύ μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο του Θανάση Κοκκινάκη και να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open καθώς ο Κοκκινάκης αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα διάρκειας 4 ωρών και 32 λεπτών, ο Στέφανος κέρδισε τον Κοκκινάκη με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 6-1, 6-7, 6-4) και πήρε και θα βρεθεί απέναντι στον Σουηδό Μίαελ Ίμερ το Σάββατο, ο οποίος κέρδισε με 2-6, 6-4, 6-4, 7-6 (5) τον Κάρλος Αλκαράζ, με φόντο μια θέση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Κοκκινάκης έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, ιδιαίτερα στα σερβίς, με τον Τσιτσιπά να έχει πολλές χαμένες ευκαιρίες για break (5/22).

To πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος προηγήθηκε 4 φορές, με τον Αυστραλό να φέρνει ισάριθμες φορές το σετ στα ίσα (5-5). Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 6-5 χωρίς να χάσει πόντο, ο Κοκκινάκης έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και πήρε το σετ με 6-7.

Η συνέχεια ανήκε στον Τσιτσιπά ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και χωρίς να δυσκολευτεί, με μπρέικ στο 5ο game (3-2), έφτασε στο 1-1, ενώ ήταν επιβλητικός και στο 3ο σετ. Ξεκινώντας με μπρέικ, πήρε το προβάδισμα με 2-0 και έφτασε εύκολα στο 6-1, κάνοντας την ανατροπή στα σετ (2-1).

Το 4ο σετ ήταν… θρίλερ. Τσιτσιπάς και Κοκκινάκης πήγαιναν χέρι-χέρι στα games, ο Στέφανος πήρε το προβάδισμα με 5-4, με τον Αυστραλό να αντέχει και μετά από έξι ισοπαλίες να φτάνει στο 5-5, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Κοκκινάκης βρέθηκε μπροστά με 5-1, ο Τσιτσιπάς με εντυπωσιακό σερί ισοφάρισε σε 5-5 αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με τον Κοκκινάκη να κάνει το 2-2 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 στο 5ο σετ, με τον Κοκκινάκη να κάνει την ανατροπή και μετά από 7 ισοπαλίες πήρε εκείνος το προβάδισμα με 2-1. Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ και πήρε το πάνω χέρι (4-2) και έφτασε στο 6-4, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ.