Έκρηξη από γκαζάκια, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso”, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο. Τις έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια η εφημερίδα Δημοκρατία είχε γίνει στόχος της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, η οποία είχε εισβάλει στα γραφεία της εφημερίδας πετώντας μπογιές και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Νίκος Δένδιας: Επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας

“Η επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό κατά των εφημερίδων Εστία, Δημοκρατία και Espresso είναι απολύτως καταδικαστέα και στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΝΔ: Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

«Οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και προσθέτει «οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ελληνική Λύση: Παρακρατικοί εχθροί της Δημοκρατίας

Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Espresso, Εστία. Φαίνεται δε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες και όχι τους παρακρατικούς «εχθρούς της Δημοκρατίας».