Μήνυση για “βιασμό” κατέθεσε ένας άνδρας σε βάρος του Γάλλου παραγωγού Ζεράρ Λουβέν, τον οποίο, στα τέλη Ιανουαρίου, ένας ανιψιός του κατηγόρησε ότι “ενθάρρυνε” τον βιασμό του από τον σύζυγό του, τη δεκαετία του 1980.

Συνολικά, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί τέσσερις νέες καταγγελίες για “βιασμούς” και “σεξουαλική κακοποίηση” σε βάρος του Λουβέν και του συζύγου του, επίσης παραγωγού, Ντανιέλ Μουάν, όπως είπε ο δικηγόρος των εναγόντων, Πιερ Ντεμπουισόν, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Le Monde.

Ο ένας από τους ενάγοντες, ο Γκρεγκορί Σ., 46 ετών, κατηγορεί τον Λουβέν για “βιασμούς”, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο οποίος είπε επίσης ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί του περίπου δέκα θύματα και ότι αναμένονται και νέες καταγγελίες.

Ο Ντεμπουισόν παραδέχτηκε ωστόσο ότι τα γεγονότα που καταγγέλλονται έγιναν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και “φαίνεται ότι έχουν παραγραφεί”.

Ο Ζεράρ Λουβέν είναι πολύ γνωστός παραγωγός της γαλλικής τηλεόρασης και του θεάτρου. Στις αρχές Ιανουαρίου ο Ολιβιέ Α., 48 ετών, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για “συνέργεια σε βιασμό από συγγενικό πρόσωπο σε βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών”. Ισχυρίζεται ότι ο Λουβέν, που είναι θείος του, “υποβοήθησε” τον βιασμό του από τον Ντανιέλ Μουάν.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως μετά την έκδοση του βιβλίου της Καμίγ Κουσνέρ, στο οποίο κατηγορούσε τον πατριό της, τον πολιτικό επιστήμονα Ολιβιέ Ντυαμέλ, ότι βίασε τον δίδυμο αδελφό της σε νεαρή ηλικία.

Ο Λουβέν και ο Μουάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απαντούν στο εξής με μηνύσεις για “εκβιασμό” σε κάθε νέα καταγγελία σε βάρος τους.