Οι 10 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο. Υπάρχουν  κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων  που το χρήμα  είναι τόσο πολύ που δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε την αξία του. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι το κλειδί για τον πλούτο των πλουσιότερων οικογενειών του κόσμου.

Φαίνεται ξεθωριασμένο αλλά τα διαμάντια και τα χρήματα διαρκούν για πάντα. Αυτό είναι το μάντρα που ακολουθούν οι τρομερά πλούσιες οικογένειες. Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες έχουν ένα συγκλονιστικά σημαντικό συλλογικό εισόδημα 3,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Που μοιάζει με ολόκληρο το GDP της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

Ας δούμε τις 10 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου.

10: Η οικογένεια Dumas, από τη Γαλλία: Εκτιμώμενος πλούτος – 49,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η οικογένεια Dumas δεν αποφεύγει το προσκήνιο και γιατί; Ως ιδιοκτήτες της επώνυμης μάρκας Hermes, η οικογένεια Dumas λέγεται ότι έχει συνολική περιουσία 29,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικογενειακή πυκνότητα ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Thierry Hermes το 1837. Αυτή η επωνυμία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο σπίτι μόδας για τα υψηλά φυλλάδια του 21ου αιώνα.

9: Η οικογένεια Brin, από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Εκτιμώμενος πλούτος – 51,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Sergey Green, ο διαδικτυακός τεχνικός και συνιδρυτής εταιρειών όπως η ιστοσελίδα Google και Larry έχει εξελιχθεί σε ακραίο πλούτο με τη συνολική οικονομική αξία του να ανέρχεται στα 50+ δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του προέδρου της εταιρείας μηχανών αναζήτησης Alphabet Inc.

Ο πλούτος του Brin μοιράζεται μεταξύ των δύο παιδιών του και πρόσφατα χωρίστηκε από την πρώην σύζυγό του Anne Wrojicicki, η οποία είναι από μόνη της πλούσια με εκτιμώμενη αξία 480 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι 10 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο

8: Η οικογένεια Ambani, από την Ινδία: Εκτιμώμενος πλούτος – 52,3 δισεκατομμύρια

Ο αείμνηστος Dhirubhai Ambani, συνιδρυτής της Reliance Industries, μετέτρεψε τη μικρή του εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στους μεγαλύτερους ομίλους της Ινδίας.

Ο πλούτος του μοιράστηκε μεταξύ των γιων του, οι οποίοι εργάζονται ως μέτοχοι της εταιρείας μέχρι σήμερα.

7: Η οικογένεια Page, από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Εκτιμώμενος πλούτος – 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Larry Page, συνιδρυτής της Google, έχει εντοπίσει ένα κολοσσιαίο ποσό πλούτου που εκτιμάται στην αξία των 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατέχει πλέον τη θέση του CEO της Alphabet Inc.

Πληρώνεται ένα δολάριο ετησίως ως συμβολική χειρονομία. Ο κ. Page μοιράζεται τον πλούτο του με τη σύζυγο του Lucinda Southworth και τα δύο αξιολάτρευτα παιδιά τους, τα οποία κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

6: Η οικογένεια Albrecht, από τη Γερμανία – Εκτιμώμενος πλούτος – 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ιδρυτές του ομίλου σούπερ μάρκετ Aldi Karl και Theo Albrecht, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ξεχωριστές οντότητες το 1960 Aldi Nord και Aldi Sud λόγω των επιχειρηματικών διαφορών μεταξύ των αδελφών.

Και οι δύο αδελφοί συνέχισαν να έχουν μεγάλη επιτυχία και πήραν και τις δύο αλυσίδες τους διεθνώς και πέρα από τον Ατλαντικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αλυσίδες διευθύνονται τώρα από τα παιδιά τους και τα ομόλογα παιδιά τους και συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

5: Η οικογένεια Chakri, από την Ταϊλάνδη: Εκτιμώμενος πλούτος – 60 δισεκατομμύρια δολάρια

Η οικογένεια Charki είναι οι ηγέτες της Ταϊλάνδης τα τελευταία 237 χρόνια και συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό από τον πληθυσμό.

Η οικογένεια αποτελείται από 22 μονάρχες που πιστεύεται ότι ελέγχουν έναν συνολικό πλούτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου αποτελείται από έναν συνδυασμό, κοσμημάτων και τεράστιων ακινήτων.

4: Η οικογένεια Ellison, από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Εκτιμώμενος πλούτος – 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο συνιδρυτής της Larry Ellison της παγκόσμιας εταιρείας Oracle αξίζει 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθόλου ντροπαλή στο φως της δημοσιότητας, η οικογένεια Ellison εντοπίζεται συχνά να ταξιδεύει  με τα σκάφη της.

Ο κ. Ellison μοιράζεται τον πλούτο του και με τις δύο κόρες του, οι οποίες αποθανατίζονται συχνά στο κόκκινο χαλί καθώς είναι ηθοποιοί από μόνες τους.

3: Η οικογένεια Zuckerberg, από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Εκτιμώμενος πλούτος – 63 δισεκατομμύρια δολάρια

Η οικογένεια Zuckerberg δεν διευθύνεται από άλλον πέραν του μεγιστάνα τεχνολογίας Mark Zuckerberg που ίδρυσε την αυτοκρατορία του Facebook. Μοιράζεται τον τεράστιο πλούτο του με τη σημερινή σύζυγο του Priscilla Chan και τις δύο κόρες τους.

Ο Μαρκ εξήγησε επίσης δημόσια ότι σκοπεύει να δώσει μεγάλο μέρος του πλούτου του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2: Η οικογένεια Slim, από το Μεξικό: Εκτιμώμενος πλούτος  – 64,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Slim ήταν η πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο μεταξύ 2010 και 2013. Λόγω των εταιρικών και χρηματιστηριακών ζητημάτων, η οικογένεια των 64,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων έπεσε ελαφρώς στη λίστα.

Η οικογένεια έκανε την τύχη της με την εταιρεία Grupo Carso. Η οικογένεια αποτελείται από τον Carlos Slim, τη σύζυγό του και τα έξι τους παιδιά.

1: Η οικογένεια Mars από τις Ηνωμένες Πολιτείες: Εκτιμώμενος πλούτος – 70,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η οικογένεια και οι ιδιοκτήτες της Mars Inc, που ιδρύθηκε από τον Forrest Mars Sr, δημιούργησαν μια ζαχαροπλαστική δυναστεία.

Αυτό εξελίχθηκε σε πολλές επιπλέον μάρκες και οι αξίες της εταιρείας μοιράζονται μεταξύ των τριών παιδιών του.