Αστυνομικός στη Λουιζιάνα αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα έπειτα απο το «ξέσπασμά» του εν αντιθέσει στον «πλέον καθιερωμένο ρατσισμό» και τις δυσκολίες που έρχεται αντιμέτωπος ως μαύρος αστυνομικός σε ένα σύστημα που αποδέχεται την αστυνομική βία ενάντια ανθρώπων του χρώματός του.

Ο 43χρονος Clyde Kerr, βετεράνος του στρατού και πατέρας δύο αγοριών αφού κοινοποίησε βίντεο στα social media στο οποίο εκφράζει τις συμπεριφορές που ανέχεται αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι έξω από το αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε.

«Δεν αντέχω άλλο με αυτές τις ανοησίες. Δεν αντέχω να υπηρετώ ένα σύστημα που δεν νοιάζεται για εμένα ή για ανθρώπους σαν εμένα», ανέφερε στο βίντεο.

Σύμφωνα με συνάδελφό του, ο Kerr είχε καταρρακωθεί από τη δολοφονία του Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

«Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι να φοράς μια στολή αυτή την εποχή δεδομένου όσα συμβαίνουν», συμπλήρωσε.

Ο Kerr τράβηξε τρία βίντεο, δύο στις 29 Ιανουαρίου και το άλλο στις 31 Ιανουαρίου. Τα ανέβασε στο λογαριασμό του στο YouTube μόλις λίγες ώρες πριν το θάνατό του.

Στο τρίτο του βίντεο, μάλιστα, περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν «εξαιρετικό» αστυνομικό που αφιέρωσε τη ζωή του για να υπηρετεί άλλους. Επίσης, ζήτησε να γίνονται συχνότερα ψυχιατρικές αξιολογήσεις στην αστυνομία.


«Αυτή είναι η διαμαρτυρία μου ενάντια στην αστυνομική βία και σε ό,τι προκύπτει από αυτό το κατεστραμμένο και κακό σύστημα που δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους» κατέληξε.