Στη φυλακή κατέληξε ένα ζευγάρι στη Γαλλία για τον θάνατο του μικρού παιδιού της γυναίκας από ξυλοδαρμό, τον οποίο αποκάλυψε κατά λάθος σε κλήση προς τις αρμόδιες αρχές.

Ο 28χρονος Loïc Vantal καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για τα χτυπήματα που σκότωσαν τον 3χρονο Tony τον Νοέμβριο του 2016.

Η μητέρα, η 19χρονη Caroline Létoile ήταν αυτή που κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αναφέρει ότι το αγόρι ήταν αναίσθητο. Ενώ ήταν σε αναμονή, και αγνοώντας ότι η κλήση καταγράφεται, είπε στο σύντροφό της: “Είπα ότι έπεσε από τις σκάλες”.

Η Létoile ακούγεται να λέει: “Η σκάλα θα κάνει, σωστά; Οι σκάλες στο διαμέρισμα … Και τα κρύβω όλα για τον καυγά”. Όταν οι γιατροί έφτασαν στο διαμέρισμα της Létoile στη Ρενς, βρήκαν το άψυχο σώμα του παιδιού γεμάτο μώλωπες. Κηρύχθηκε νεκρό αργότερα εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το BBC.

Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον Vantal, παραδέχτηκε ότι χτυπούσε το παιδί επανειλημμένα από τότε που γνώρισε την Létoile τρεις μήνες νωρίτερα.

Την Παρασκευή (05/02), μετά από δίκη μιας εβδομάδας, καταδικάστηκε για χρήση “σκόπιμης βίας που οδηγεί σε θάνατο”. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικαστής ρώτησε την Létoile γιατί δεν είχε μιλήσει στην αστυνομία για το ότι ο Vantal χτύπαγε τον γιο της. “Φοβόμουν”, είπε. “Ήθελα να ζητήσω βοήθεια αλλά δεν μπορούσα”. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών για “αποτυχία αναφοράς σωματικής κακοποίησης”.