Σε ηλικία 106 ετών η Κολέτ Μαζέ εξακολουθεί να αναδίνει έντονη ζεστασιά μέσα απο τις μελωδίες που συνθέτει στο πιάνο της. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών για να βρει στη μουσική τη τρυφερότητα που απουσίαζε από το αυστηρό οικογενειακό της περιβάλλον.

Η Μαζέ μόλις ηχογράφησε το έκτο άλμπουμ της που περιλαμβάνει έργα του Ντεμπυσσύ και προορίζεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Τον περασμένο χρόνο ηχογράφησε έργα του Ντεμπυσσύ και ενός άλλου μεγάλου Γάλλου συνθέτη, του Ερίκ Σατί.

Δεν έχει εγκαταλείψει στιγμή την αγάπη της για το πιάνο. Λατρεύει τους ήχους του Σούμαν, του Ντεμπισί και του Σοπέν. Η Κολέτ, γεννημένη το 1914 σε μια μεσοαστική οικογένεια, σπούδασε στη σχολή του Παρισίου «Ecole Normale de Musique», ένα ωδείο στο 16ο διαμέρισμα, προτού ξεκινήσει μια πολυετή καριέρα μουσικού σε ωδεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Είναι η τροφή μου, η τροφή για το πνεύμα μου και την καρδιά μου», λέει στο Reuters η Μαζέ.

Η Μαζέ αποδίδει την καλή φυσική της κατάσταση στη γιόγκα και στη γυμναστική των δακτύλων της. Αν σταματήσει να ασχολείται με το πιάνο θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να τροφοδοτεί την φαντασία της ισχυρίζεται.

«Χρειάζομαι κάτι απτό. Τα γλυκά πρέπει να τα γεύεσαι και τα δάκτυλά μου πρέπει να αισθάνονται τα πλήκτρα, για να νιώθω έτσι», τόνισε.

«Ανυψώνει το ηθικό το να μπορείς στα 106 σου να είσαι σε καλή φόρμα να έχεις πάθος και να φροντίζεις τον εαυτό σου, είναι μια ευχάριστη είδηση. Και έπειτα, η αίσθηση του χιούμορ της, η χαρά της, η αγάπη της για τη ζωή, σε κάνουν να χαμογελάς», ανέφερε ο Φαμπρίς Μαζέ, ο μοναχογιός της.