Παλικαρίσια νίκη, διπλό Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άλωσε το Περιστέρι επικρατώντας με 3-2 του Ατρόμητου. Ήταν ένα ματς ροντέο, που τα είχε όλα! Ανατροπές, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά γκολ και σασπένς.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές, οι Περιστεριώτες αντέδρασαν και ισοφάρισαν, αλλά το νέο αίμα του Τριφυλλιού, ο Σανκαρέ και ο Ενγκμπακοτό έδωσαν τη νίκη με γκολ στο 84′.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός για ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν παθητικός και είχε ενδεκαδάτους παίκτες σε κακό βράδυ. Παρόλα αυτά, έδειξε χαρακτήρα και βρήκε λύσεις από τους νεοαποκτηθέντες, οι οποίοι με την είσοδο τους άλλαξαν την εικόνα του ματς και με τη συνεργασία τους στο τέλος έδωσαν τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε τον Άρη στον πόντο και μπορεί να περιμένει στραβοπάτημα του αύριο στο ΟΑΚΑ, ώστε να τον πλησιάσει και άλλο στη βαθμολογία.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος με τον Σάββα Παντελίδη στο ντεμπούτο του, ήταν μαχητικός, βρήκε τα αποθέματα να ισοφαρίσει δύο φορές και κυριάρχησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, έχασε τις λεπτομέρειες και μένει με την πίκρα ότι άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό.

 

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 10’. Από ωραίαεκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, όπου έκαναν κίνηση οι Σένκεφελντ και Βέλεθ, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Γιαννιώτη για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ατρόμητος ανέβηκε ψηλά και πίεσε και βρήκε την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μουνίθ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γούτας στη μικρή περιοχή νίκησε την  άμυνα του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε ανέλπιστα το προβάδισμα στο 47’. Από βαθιά μπαλιά του Βέλεθ ο Γιαννιώτης βγήκε αλλά έκανε το λάθος καθώς είδε πως ήταν εκτός περιοχής, έπεσε και έχασε τη μπάλα με τον Καρλίτος να έχει ακολουθήσει τη φάση και να σκοράρει σε κενή εστία.

Ο  Ατρόμητος ξεπέρασε αμέσως την ψυχρολουσία και ισοφάρισε στο 55’. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα, ο Αγκάγιεφ κινήθηκε στην πλάτη του Μολό και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2.

Το νικητήριο γκολ επιτεύχθηκε στο 84’ από το νέο αίμα! Ο Ενγκμπακοτό πήρε όμορφα τη μπάλα μπροστά του, πέρασε τον αντίπαλο του έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σανκαρέ στο δεύτερο δοκάρι που πλάσαρε με τη μία, αρχικά βρήκε δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα έφτασε πάλι σε αυτόν για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γκάλο(70′ Ούμπιδες), Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς(22′ Nάτσος), Χαρίσης, Σάλομον, Μουνίθ(81′ Γιακουμάκης), Αγκάγιεφ(69′ Εντομβόνγι), Κωτσόπουλος(70′ Στρούγγης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ(35′ Nιάς), Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνες(60′ Σανκαρέ), Καρλίτος(75′ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης(75′ Ιωαννίδης), Καμπετσής(60′ Ενγκμπακοτό)