Πυρά κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την απόφαση να ανακληθούν 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, τους οποίους απέκτησαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας χαρακτήρισε παράνομη την ανάκληση των συμβολαίων και τόνισε ότι η «ΕΠΟ είναι μια εγκληματική οργάνωση, που έχει φτάσει σε εξευτελιστικό σημείο».

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Λαμία ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων στο συνδρομητικό κανάλι:

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, συγχρόνως με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Super League, ο κύριος Μπουτσικάρης, ο οποίος μου ανέφερε πως του κοινοποιήθηκε μία απόφαση της Ε.Ι.Μ. (Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ) βάσει της οποίας ανακαλούνται όλα τα δελτία των παικτών τους οποίους αποκτήσαμε από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Να σας πω ότι τα δελτία αυτά εκδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χτες. Το τελευταίο δελτίο του Γκράουρ. Μου είπε ότι η αιτιολογία της ανακλήσεως είναι πρωτοφανής μεν, αλλά αναφέρει τα εξής. Επειδή δήθεν μια επιταγή που έληγε 19 Ιανουαρίου σφραγίστηκε χθες το μεσημέρι, την ώρα που κλείνουν οι τράπεζες, η Ε.Ι.Μ. σήμερα το πρωί με έκτακτη συνεδρίαση ανακάλεσε όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που εξεδόθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής. Από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι οι επιταγές που αφορούν εταιρίες έχουν προθεσμία πληρωμής 75 ημερών από τη στιγμή που η ίδια η ΕΠΟ την επιταγή αυτή δεν τη σφράγισε στις 19 του μηνός, δεν τη σφράγισε μέσα στο 8ήμερο. Εντωμεταξύ εξέδωσε 11 δελτία επιλέκτων ποδοσφαιριστών, όλων διεθνών, ποιος είναι ο λόγος που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για ένα γεγονός που δεν έχει καμία έννομη συνέπεια; Αν ήταν στο παρελθόν τότε η περίοδος που όταν σφραγιζόταν μια επιταγή κάποιος έμπαινε στον Τειρεσία και αυτομάτως υπήρχαν έννομες συνέπειες. Τώρα με κυβερνητική απόφαση οι επιταγές των εταιριών έχουν έννομες συνέπειες αν δεν πληρωθούν εντός 75 ημερών. Ανατρέχουν δε οι συνέπειες τους αν πληρωθούν εντός 75 ημερών ευεργετικά για τις εταιρίες και δεν έχουν καμία συνέπεια ούτε με Τειρεσία ούτε με τίποτα άλλο.

Εκείνο που ήθελαν να κάνουν σήμερα και θα το πω ευθαρσώς είναι πως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κανέναν άνθρωπο που μπορεί να λειτουργεί με συνθήκες πανικού. Και το χειρότερο απ’ όλα να είναι αγράμματος νομικά, να μην χρησιμοποιήσουμε 11 από τους 21 ποδοσφαιριστές που έχουμε στην αποστολή, καθώς ανακαλούνται τα δελτία τους. Για να παίξουμε με τα παιδάκια».

Για το πως σκοπεύει να αντιδράσει: «Εγώ δεν περίμενα να φτάσει η ΕΠΟ σε τέτοιο κατ’ εξευτελισμό, αυτή η εγκληματική οργάνωση που είναι πίσω από τους προέδρους που εκλέγονται κάθε φορά. Η γραμματέας της επιτροπής δεοντολογίας που διερευνά τις καταγγελίες μου, η κυρία Κοντού φαίνεται ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι το έκανε ο δικαστής γιατί είναι απόρρητη η διαδικασία. Η κυρία Κοντού έχει έναν σύζυγο, τον κύριο Κουτσούκη. Και οι δυο τους είναι στενοί φίλοι του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, του κυρίου Δέδε, ο οποίος προέρχεται από την ΑΕΚ με τον ιδιοκτήτη της οποίας και τον κύριο Παπαδόπουλο, τον αρχηγό της νέας εγκληματικής οργάνωσης βρίσκομαι σε αντιπαράθεση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πανικοβληθούν τόσο πολύ γιατί έμαθαν ότι οι καταγγελίες μου διερευνώνται από την επιτροπή δεοντολογίας.

Παρελαύνουν πλέον οι μάρτυρες από τις διάφορες ΕΠΣ της Ελλάδος και δίδουν πληροφορίες το τι ακριβώς συμβαίνει στις εκλογές της ΕΠΣ και φεύγει ο Παπαδόπουλος με έναν Δανιήλ και έναν Ντάσιο από την Πάτρα. Πάνε και εξαγοράζουν ή απειλούν τους ανθρώπους και αυτά αναδεικνύονται πια στη δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν πια τακτικοί δικαστές. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. Χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Έμαθα ότι ο Παπαδόπουλος μαθαίνει μέσα από την επιτροπή και μόνο η κυρία Κοντού μπορεί να το έχει κάνει. Να ενημερώνει ποιοι πηγαίνουν και καταθέτουν και τι καταθέτουν. Ή τους παίρνει τηλέφωνο και τους απειλεί ή τους παρακαλάει. Άλλος απειλεί, άλλος παρακαλάει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός. Έχουν μάθει ότι είμαι ο βασικός μάρτυρας για αυτά που διερευνά η εισαγγελία διαφθοράς για τις οικονομικές ατασθαλίες της ΕΠΟ και νόμιζαν ότι σήμερα εμείς θα έρθουμε εδώ να διασυρθούμε και να παίξουμε με αναπληρωματικούς παίκτες και θα κερδίσει η Λαμία το παιχνίδι. Και άντε μετά να τρέξεις να βρεις το δίκιο σου.

Η εντολή την οποία έχω δώσει εγώ είναι ότι επειδή αυτή η απόφαση θα καταρρεύσει στο διαιτητική δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται από Αρειοπαγήτες, θα παίξουμε κανονικά με όλους τους παίκτες μας. Από εκεί και πέρα η Λαμία και οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί να κάνει ένσταση και να διεκδικήσουν το παιχνίδι στα χαρτιά».

Για την ενίσχυση της ΑΕΛ και αν θα προλάβουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν να ενσωματωθούν: «Σήμερα ήρθαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε έναν έντιμο αγώνα, μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που αποκτήσαμε, αν δείτε τη χρηματιστηριακή τους αξία, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι διεθνείς. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ συστάσεις για την αξία τους. Όλοι έχουν καταλάβει τι έρχεται και επειδή όλοι περίμεναν τον υποβιβασμό της ΑΕΛ, Υπάρχουν αυτοί που ενοχλούνται όταν αναδεικνύω τα βρώμικα που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν είδαν τι έχουμε κάνει στις μεταγραφές αντιλήφθησαν ότι η ομάδα θα κερδίσει την παραμονή της με άνεση. Εγώ έχω πει ότι θα τερματίσουμε πάνω από τη 10η θέση. Στη συμφωνία που έχω κάνει με την Nova υπάρχει ειδικό πριμ αν τερματίσει η ομάδα πάνω από τη 10η θέση. Θέλω να πω ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έκαναν σήμερα τους εκθέτει και έφεραν σε δύσκολη θέση τον κύριο Κουτσιαύτη. Ο Κλάτενμπεργκ θα γελάει με αυτά που γίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Έχουν έρθει σαν εξυγιαντές, αλλά είναι μία εγκληματική οργάνωση. Από την ημέρα που εκλέγει τους προέδρους, όπως τους εκλέγει, μέχρι τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις στην εκτελεστική. Βλέποντας ότι υπάρχει ανοχή φταίω και εγώ σε αυτό γιατί τους λυπήθηκα όταν είδα τα παιδιά τους να κλαίνε στα δικαστήρια. Να καταλάβουν όλοι ότι στη ζωή μου δεν φοβάμαι κανέναν.

Δεν θα κάνω πίσω αυτή τη φορά ούτε για για να πάρω φόρα. Αυτή τη φορά θα πάνε φυλακή. Πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα έχει αποφασίσει να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό πολεμούν τον κύριο Αυγενάκη και γι’ αυτό πολεμούν να κάνουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον κύριο Αυγενάκη ανοιχτά. Τους ενοχλεί που κάνω εκστρατεία για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Όταν κάνω μία καταγγελία τη βαφτίζουν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Νομίζουν ότι με έχουν καταστρέψει οικονομικά αλλά έχω τη δουλειά μου. Τρώω ένα εκατομμύριο πρόστιμα γιατί βαφτίζουν τις καταγγελίες μου δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Αν βρει την τσίπα κανείς από αυτούς να πουν να μου επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Είδαμε και τον κωμικοτραγικό τρόπο της χθεσινής κλήρωσης με μπαλάκια. Πραγματικά η σημερινή μέρα είναι ειδική γιατί όλοι καταλαβαίνουν που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι. Σε λίγες ημέρες θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο και θα δουν».