Δεν θέλουμε να ευλογούμε τα γένια μας, αλλά το είχε  γράψει πρώτο το radar.gr τις προηγούμενες ημέρες: οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών θα κλειδώσουν καλό Σεπτέμβριο ίσως και τέλος του χρόνου, αντί για τα τέλος Απριλίου.

Το είπε χθες  σχεδόν ξεκάθαρα ο ΥΠΕΚΑ Κώστας Σκρέκας, μιλώντας με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ).

Την πληροφορία μας μετέφερε κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδίας αφού τα πιο πολλά φωτοβολταϊκά  δεν θα λειτουργούν στα τέλη Απριλίου οπότε δώρο άδωρο οι ταρίφες, χωρίς τρέχουσα τιμή αναφοράς.

Μιλάμε για χιλιάδες ιδιοκτήτες και λειτουργούς μικρών μονάδων  που λόγω πανδημίας δεν είναι έτοιμοι αφού δεν προλαβαίνουν την προμήθεια ούτε  των πάνελ ούτε του βασικού εξοπλισμού.

Ας μη ξεχνάμε πως πολλοί από τους λειτουργούς φωτοβολταϊκών βρίσκονται διασκορπισμένοι στην επαρχία και έχουν πολυμελείς οικογένειες που στις εκλογές ψηφίζουν κιόλας…

Ο ΔΕΔΔΗΕ δημοσιοποίησε χθες τους  καταλόγους με την πορεία εξέτασης των αιτημάτων σύνδεσης

Μια και μιλάμε για φωτοβολταϊκά  να σας πληροφορήσουμε πως ο ΔΕΔΔΗΕ δημοσιοποίησε χθες τους  καταλόγους με την πορεία εξέτασης των αιτημάτων σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ για το Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκαν κατάλογοι με τις εκκρεμείς αιτήσεις στις Περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Αττικής.

Το radar.gr θα ρισκάρει και εδώ μια πρόβλεψη και να δείτε πως θα την κερδίσει: από τους καταλόγους του ΔΕΔΔΗΕ προκύπτει ποιές αιτήσεις για μικρά κυρίως φωτοβολταϊκά έχουν κατατεθεί έγκαιρα  και ποιά είναι η πορεία εξέτασης αιτημάτων για τους όρους σύνδεσης.

Αρα προκύπτει και ποιοι καθυστερούν και ποιοι χάνουν το παιχνίδι.

Ε όσοι δεν πρόλαβαν θα ζητήσουν και θα πάρουν τελικά παράταση ώστε να μπούν στο παιχνίδι έστω και με αναθεώρηση αρχικών αιτήσεων. Πάλι μιλάμε για χιλιάδες …υστερούντες και καθυστερούντες που θα ζητήσουν να περιληφθούν στις εγκρίσεις!

Οι μέρες είναι πονηρές και δεν πρέπει να στενοχωρούμε τους …πολυπληθείς.