Χωρισμένη στα δύο είναι η επιτροπή των επιστημόνων καθώς ζήτησαν περισσότερο χρόνο, μία μέρα παράταση για την ακρίβεια, προκειμένου να πάρουν οριστική απόφαση. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε και ζήτησε σήμερα να έχει την συνολική εικόνα, με αποτέλεσμα να πιέζεται πλέον η επιτροπή να δώσει την τελική της εισήγηση.

Με βάση αυτή θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Αυτή είναι που περιμένουν για να πράξουν αναλόγως. Το… μπαλάκι με δυο λόγια έχει πάει καθαρά στους επιστήμονες.

Ποια είναι τα δύο στρατόπεδα

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες υπάρχει μία πλευρά λοιμωξιολόγων που ισχυρίζεται πως χρειάζεται σκληρό και ολικό lockdown. Κλειστά σχολεία, κλειστό λιανεμπόριο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και μετά. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Η άλλη… φωνή που υπάρχει στην επιτροπή, ισχυρίζεται πως μπορούν αυτά να περιμένουν λίγες μέρες ακόμα. Εισηγούνται ανοιχτά σχολεία, λιανεμπόριο με click away και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και μετά μόνο τα Σαββατοκύριακα. Το μόνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως η εστίαση θα παραμείνει κλειστή.

Σε σχέση με άλλες φορές με δυο λόγια, δεν υπάρχει πλειοψηφία με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η πίεση και η ένταση ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους κάτι που είχε φανεί πάντως και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τις αντικρουόμενες απόψεις των μελών της επιτροπής όπως αυτές έβγαιναν προς τα έξω.