Ο Άρης σφράγισε την πρόκριση για τους «8» του κυπέλλου, κάνοντας έναν υγιεινό … περίπατο (2-0) στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν το φαβορί μετά τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς και κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες του επιβεβαιώνοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο ζευγάρι.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, θέλοντας να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πετύχει ένα γκολ, που ουσιαστικά θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση. Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, όταν μετά από σουτ του Μπερτόλιο, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στον Μάνο που ήταν εκτεθειμένος και στη συνέχεια κατέληξε στην εστία των γηπεδούχων, όμως ο επιθετικός του Άρη υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα του Μάντζιου ήταν σαφώς ανώτερη και στο 18′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Σίλβα, ο Μπερτόλιο σούταρε δυνατά, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα την μπάλα.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 29’ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Σάκιτς σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων και πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου, καταλήγοντας άουτ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σημειώθηκε η πρώτη τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους. Μετά από κόρνερ του Ριέρα από δεξιά, ο Σουάρες έκανε την κεφαλιά, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Άρης πήρε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου το γκολ που δικαιούταν βάση της εικόνας του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σούντγκρεν με ατομική προσπάθεια και εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μάνο με τον Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε έξοχα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο 55′ ο Μπαράλες σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Κουέστα και κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σίλβα μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή, όμως πλάσαρε άστοχα.

Στο 71’  Άρης διπλασίασε τα τέρματα του με τον Ματέο Γκαρσία. Μετά από ατομική ενέργεια του Μπακούτση, ο Μάνος γύρισε την μπάλα στον Γκαρσία που με πολύ όμορφο πλασέ διπλασιάσε τα τέρματα για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (58′ Χριστόπουλος), Βαλιέντε, Μπελόκ, Ριέρα (70′ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (58′ Τιλίκα), Μπαράλες (80′ Σίτο)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ (70′ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71′ Γκάνεα), Σάσα (58′ Μπακούτσης), Μπερτόλιο (58′ Τζέγκο), Γκαρσία, Σίλβα, Μάνος (70′ Κάτσε)