Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων και αυτό επαληθεύτηκε στο Περιστέρι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά που ήταν σε βάρος του μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα και να πάρει μια τεράστια νίκη με 3-2 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για του «8».

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν εξαιρετική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη, χάρη στα τρία γκολ που πέτυχε πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος «πλήρωσε» την τραγική αμυντική λειτουργία του, κινδυνεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και άλλα τέρματα, με τον Κωτσόπουλο να τον κρατάει «ζωντανό» με τα δύο γκολ του.

Αιφνιδίασε ο ΠΑΣ

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αιφνιδίασε πλήρως τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ, μετά από όμορφη συνεργασία από τα αριστερά, τον Παμλίδη να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη τον Νάουμετς, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-1.

Προτού να καταλάβει το τί είχε συμβεί η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, ο ΠΑΣ βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και με τον Παμλίδη να βρίσκει με πανέμορφο τακουνάκι στην «καρδιά» της περιοχής τον Μιλιντσεάνου, ο Μολδαβός επιθετικός έκανε το 2-0 στο 10′.

Οι Γιαννιώτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σάλιακα με δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση. Αυτή μάλιστα ήταν και η τρίτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, δείγμα του πόσο κυνικοί και άκρως ουσιαστικοί ήταν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 19′ με τον Μουνίθ. Στο 28′, ο Κωτσόπουλος, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή ένα πεντάλεπτο αργότερα, μείωσε σε 1-3 με ωραία κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 39′, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια «ανάσα» από το τέταρτο γκολ, με τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά να σταματά λανθασμένα τον Μιλιντσεάνου σε θέση οφσάιντ ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Μανδά.

Πίεσε στο β’ ο Ατρόμητος

Διαφορετικός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τις πολλές διορθωτικές αλλαγές των δύο τεχνικών να επηρεάζουν σημαντικά το τέμπο του αγώνα. Παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος βρισκόταν με την πλάτη στον «τοίχο» εκείνος που πίεσε και έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΣ. Εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση, απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο (50′, 51′, 61′).

Όσο περνούσε η ώρα και με την πρόκριση ουσιαστικά να έχει κριθεί οι φιλοξενούμενοι έριξαν «στροφές», καθώς ο Ατρόμητος χρειαζόταν ένα… θαύμα για να πάρει το εισιτήριο για τους «8». Η ομάδα του Κάναντι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και μείωσε στο 81′ με το δεύτερο γκολ του Κωτσόπουλου με όμορφη γυριστή κεφαλιά. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έφτασε πολύ κοντά και στο χατ-τρικ στο 87′. Τέλος, στο 90+5′, ο Μάτιτς στάθηκε άτυχος ώστε να φέρει το ματς στα ίσα, με την κεφαλιά του να σταματά στο δοκάρι.

Ατρόμητος: Μανδάς, Γκαλβάο, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάστος (56′ Σάλομον), Οικονομίδης (24′ Κωτσόπουλος), Ούμπιδες, Χαρίσης, Ραμπέγιο, Μουνίθ, Εντομβόνγι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς, Ελευθεριάδης (58′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (58′ Καρτάλης), Παμλίδης.