Προβλήματα στην πλατφόρμα των εκπαιδευτικών για τα τεστ επιβεβαιώνει μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας,μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε, η πλατφόρμα έχει πολλά προβλήματα και στο εθελοντικό κομμάτι της. Πρέπει να οργανώνεται το πρόγραμμα να γίνονται τέστ πολύ συχνά μία φορά στις δύο εβδομάδες και όχι να αφήνεται έτσι. Υπογράμμισε, πως υπάρχει ένα μέγα πρόβλημα εκεί πέρα, το δυναμικό που έχει πλατφόρμα δεν είναι επαρκές.

Σχολιάζοντας δε το άνοιγμα των Γυμνασίων, σημείωσε πως καμία λειτουργία που ανοίγει δεν έχει κίνδυνο,γι αυτό και γίνονται σε λογικά πλαίσια και με ελεγχόμενη κατάσταση.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό,ο κ.Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε οτι υπάρχει μία αβεβαιότητα στην προμήθεια και στην διάθεση των εμβολίων. Εξήγησε ότι το κλειδί για να επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, είναι να παράγονται περισσότερα εμβόλια. Τις ανάγκες πρέπει να τις συντονίσει η κοινωνία και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών,όπως είπε.

Η ανοσία της αγέλης μπορεί να επιτευχθεί στο 70%. Σε αυτό το ποσοστό θα σημαίνει ότι μπορεί να περιοριστεί η πανδημία,δήλωσε χαρακτηριστικά