Γνωρίστε την δασκάλα του Βερμόντ πίσω από τα viral γάντια του Bernie Sanders

Η Jen Ellis χρησιμοποιεί τα γάντια της για να συγκεντρώσει χρήματα για τους νέους της LGBTQ κοινότητας και να δείξει στους ανθρώπους τη δύναμη της γενναιοδωρίας.

Image: Sen. Bernie Sanders sits in the bleachers at the Capitol before the inauguration on Jan. 20, 2021.

Η δασκάλα από το Βερμόντ, Jen Ellis, 42 ετών, έλαβε χιλιάδες e-mails, σχετικά με τα γάντια του γερουσιαστή Bernie Sanders, την Ημέρα της Ορκωμοσίας.

Κατά τη διάρκεια της Ορκωμοσίας του Προέδρου Joe Biden, ο φωτογράφος Brendan Smialowski, αποθανάτισε μια viral φωτογραφία του νομοθέτη του Βερμόντ που ήταν δεμένος στο παλτό του, φορούσε τα γάντια που έφτιαξε η Ellis για εκείνον και μια ελαφρώς στραβά ιατρική μάσκα. Η εικόνα έχει γίνει μια αίσθηση meme, με τους ανθρώπους να φωτογραφίζουν το Sanders σε αστείες τοποθεσίες και ιστορικές φωτογραφίες.

Ο Sanders είπε στο CNN ότι ήταν χαρούμενος που η φωτογραφία έγινε viral, γιατί “κάνει τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι κάνουμε καλά γάντια στο Βερμόντ …  επίσης, έχουμε και κάποια καλά παλτά “.

Εικόνα

Η Έλις έφτιαχνε τα γάντια για τους Sanders το 2016, αφού έχασε την προεδρική υποψηφιότητα από τη Χίλαρι Κλίντον. Ζήτησε από την νύφη του Sanders, όπου είχε την προσχολική κόρη της Ellis, να τα παραδώσει στον γερουσιαστή.

«Έκανα γάντια για όλους τους δασκάλους προσχολικής ηλικίας για δώρα διακοπών και έκανα ένα επιπλέον ζευγάρι για τον Bernie», δήλωσε η Ellis, που διδάσκει τη δεύτερη τάξη, στο NBC News. «Βάζω μια μικρή σημείωση που μόλις είπε κάτι,« Σ ‘υποστηρίζω πραγματικά, και σε συμπαθώ, και ελπίζω να τρέξεις ξανά για την προεδρία ».

Τα διάσημα γάντια

Τα γάντια άρχισαν να γίνονται πρωτοσέλιδα στις αρχές του περασμένου έτους όταν ο Sanders τα φορούσε στο μονοπάτι των προεδρικών εκστρατειών, δήλωσε η Ellis. Μοιράστηκε στο Twitter εκείνη τη στιγμή ότι είχε φτιάξει τα γάντια από επαναχρησιμοποιημένα μάλλινα πουλόβερ και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, έγραψε στο Twitter ότι είχε μερικά επιπλέον ζευγάρια προς πώληση και μοιράστηκε τη διεύθυνση  του email της.

«Ζω μια πολύ ήσυχη ζωή εδώ στο Βερμόντ, και μόνο λίγοι άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου και ήμουν σε θέση να συνεργαστώ μαζί τους για να τους πάρω τα γάντια που ήθελαν», είπε η Έλις. «Το email μου εξαφανίστηκε στα χρονικά του Twitter – μέχρι να βρεθεί ξανά.»

Εικόνα

Από τα εγκαίνια, η Ellis – που ζει στο Essex Junction με τη σύζυγό της, Liz, και την 5χρονη κόρη τους – είπε ότι έχει «ριχτεί στο διεθνές προσκήνιο» με έναν τρόπο για τον οποίο δεν ήταν έτοιμη. Είπε ότι έλαβε τουλάχιστον 16.000 email από άτομα που θέλουν να αγοράσουν γάντια.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με καλούσαν μέσα στην τάξη μου», είπε. «Έπρεπε να κλείσουμε το τηλέφωνο της τάξης μου και όλοι ήθελαν να μου μιλήσουν ταυτόχρονα. Είμαι λαϊκός άνθρωπος. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και ήθελα επίσης να τους μιλήσω και ήθελα να κάνω γάντια για όλους, αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσα. ”

Μοιράζοντας τη ζεστασιά των γαντιών

Η Έλις πούλησε τα γάντια της σε βιοτεχνικές εκθέσεις. Η χειροτεχνία έχει θεραπευτικές ιδιότητες για αυτήν, είπε.

«Υπήρξαν στιγμές που είχα πιάσει πάτο και ήμουν στα χώματα, και θα πάω στο δωμάτιό μου και θα αρχίσω να ράβω ή θα παρακολουθήσω κάποια από τα σκουπίδια της τηλεόρασης», είπε. “Με βοηθά να καθαρίζω το κεφάλι μου.”

Αλλά δεν κάνει πια γάντια για να τα πουλήσει, οπότε όταν χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μετά τα εγκαίνια, είπε ότι «πραγματικά αγωνίστηκε» επειδή ήθελε να κάνει γάντια για όλους. Έγραψε στο Twitter την Ημέρα της Ορκωμοσίας ότι ήταν «τόσο κολακευμένη που ο Bernie τα φορούσε στα εγκαίνια», αλλά δεν είχε πια γάντια προς πώληση.

image63

Μετά από λίγες μέρες, αποφάσισε να φτιάξει τρία ακόμη ζευγάρια, δύο από τα οποία δωρίστηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Δώρισε ένα ζευγάρι στο Outright Vermont, έναν οργανισμό νεολαίας LGBTQ και ένα άλλο στο Passion 4 Paws, μια διάσωση σκύλου στο Βερμόντ. Η Έλις δημοπρατεί το τρίτο ζευγάρι στο eBay και τα έσοδα θα διατεθούν για το κολεγιακό ταμείο της κόρης της.

Δωρεά στην κοινότητα LGBTQ

Είπε ότι ένας γείτονας πρότεινε το Passion 4 Paws και επέλεξε το Outright Vermont, επειδή ήθελε να υποστηρίξει τη νεολαία LGBTQ. Αν και δεν είχε κάνει coming out μέχρι το 2019, είπε ότι γνώριζε το Portland Outright, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό κοντά στο Maine όπου μεγάλωσε, που έχει παρόμοιο σκοπό.

Jen Ellis is partnering with Darn Tough Vermont to make socks inspired by Sanders' mittens, with 100 percent of the proceeds going to the Vermont Foodbank.

«Είχα δει το Outright και τους ανθρώπους που ήταν στο Outright να μιλούν για αρκετές περιπτώσεις, και ένιωσα μια συγγένεια μαζί τους», είπε. «Δεν ξέρω ότι εντόπισα ακριβώς τι ήταν αυτή η συγγένεια, αλλά απλά γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί και ότι ήταν έξω … ήταν υποστηρικτικό για μένα ως μια μαθήτρια λυκείου που δεν έχει κάνει ακόμα το coming out».

Η Έλις είπε ότι ήθελε επίσης να δείξει στους νέους της LGBTQ ότι τους «βλέπει» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε για τον χαμό που γίνεται στο twitter με τα γάντια του Σάντερς