Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σύντομα θα γίνουν γονείς και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.
Η πρώην υπουργός Εργασίας διανύει πλέον τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, χωρίς καμία επιπλοκή.
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ανακοινώσει το ευχάριστο γεγονός προς το παρόν σε λίγους φίλους και συνεργάτες.
Κάποιες πληροφορίες για το φύλο του παιδιού, αναφέρουν πως το ζευγάρι περιμένει να αποκτήσει αγόρι.
Εμείς, το μόνο που μπορούμε να πούμε στο Δημήτρη Τζανακόπουλο και την Έφη Αχτσιόγλου είναι να πάνε όλα με το καλό και πάντα χαρές και υγεία στην οικογένειά τους!

Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου;

Η Έφη Αχτσιόγλου, γεννημένη στα Γιαννιτσά, στις 4 Ιανουαρίου 1985, είναι Ελληνίδα διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2016 έως και το καλοκαίρι του 2019 (5 Νοεμβρίου 2016 – 9 Ιουλίου 2019) στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κ. Αχτσιόγλου σπούδασε και λοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.
Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.
Είναι, επίσης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014, επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.
Έχει εργαστεί, επιπροσθέτως, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου