Σε μια νέα εποχή ετοιμάζεται να εισέλθει η Dacia και πρώτη απόδειξη αποτελεί το νέο πρωτότυπο SUV που μόλις αποκάλυψε.

Υποδεχτείτε, λοιπόν, το νέο Bigster Concept, με το οποίο η Dacia εισέρχεται στην κατηγορία των μεγάλων SUV, την οποία επιθυμεί να εκδημοκρατίσει με τη γνωστή και επιτυχημένη της συνταγή, την αρκετά καλή αναλογία αξίας/τιμής.

Σύμφωνα με την Dacia το πρωτότυπο Bigster Concept έχει μήκος 4,6 μέρα, ενώ «αντιπαθεί» τα φλύαρα σχεδιαστικά στοιχεία και περιορίζεται συνειδητά μόνο στα βασικά. Από τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν παρατηρούμε ότι στο μυώδες αμάξωμα του νέου Bigster Concept κυριαρχούν οι λιτές γραμμές και οι έντονες ακμές.

Τα «φουσκωμένα» του φτερά θυμίζουν το Duster, ενώ ο έντονος περιπετειώδης χαρακτήρας του είναι εμφανής από τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, από τους μεγάλους μαύρους τροχούς, από τις ράγες οροφής, αλλά και από το σκούρο πράσινο χρώμα του αμαξώματος.

Το όνομα της Dacia αναγράφεται χαμηλά στις πίσω πόρτες, στον εμπρός προφυλακτήρα και φωτιζόμενο στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Φωτιζόμενα είναι επίσης τα τμήματα της μάσκας, στο κέντρο της οποίας συναντάμε το γράμμα «X». Tα Led εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα κάθετου «Υ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Bigster Concept «αντιπαθεί» τις πολυφορεμένες επενδύσεις χρωμίου και τις απομιμήσεις αλουμινίου στο αμάξωμά του, ενώ όλα τα εξωτερικά προστατευτικά του πάνελ έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα πλαστικά.

Προς το παρόν δεν έχουμε εικόνα από το εσωτερικό του νέου Bigster Concept, ωστόσο η Dacia το περιγράφει αρκετά ευρύχωρο. Εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής το νέο Bigster Concept θα διαθέτει στην γκάμα του εναλλακτικές μορφές ενέργειας και υβριδικά σύνολα.