Έρχεται κώδικας διαφάνειας για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έως το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ», ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξει κώδικας διαφάνειας για την εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να γνωρίζει ο καταναλωτής εάν κάποιο κατάστημα έχει απασχολήσει το κράτος. Στο μεταξύ, η πλατφόρμα του «e-Καταναλωτής» έχει ετοιμαστεί και για την εφαρμογή της διαδικασίας του «click inside» ενώ οι καταναλωτές, μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν, το επόμενο διάστημα, να συγκρίνουν τιμές και στον τομέα της ενέργειας και των ασφαλιστικών προϊόντων.

Αυτά ανέφερε στην χθεσινή εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών: «e-shop και ΜμΕ: μύθοι και αλήθειες για ευκαιρίες προώθησης» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο γενικός γραμματέας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «e-ΛΙΑΝΙΚΟ», επεσήμανε ότι θα ενεργοποιηθεί έως το τέλος του μήνα, προκειμένου οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις- εργοδότες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τέτοιες δράσεις, να ξεκινήσουν να υποβάλουν αιτήσεις. Το πρόγραμμα θα είναι απλό, για να είναι προσβάσιμο από τους περισσότερους επιχειρηματίες, με το υπουργείο να επιθυμεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του «e-Καταναλωτής», αλλά και ποια είναι τα επόμενα βήματα για την προσθήκη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Μέχρι σήμερα, περίπου 90.000 έχουν κατεβάσει την πλατφόρμα και κάνουν χρήση για την επιλογή προϊόντων, ακόμη και μέσω της διαδικασίας του «click away», ενώ είναι έτοιμη και η διαδικασία του «click inside». Οι καταναλωτές, μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, μετά τα καύσιμα, να δουν και να συγκρίνουν τιμές και στον τομέα της ενέργειας και των ασφαλιστικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει κώδικας διαφάνειας για την εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να γνωρίζει ο καταναλωτής εάν κάποιο κατάστημα έχει απασχολήσει το κράτος.