Ένα εικαστικό έργο φτιαγμένο από 2.600 πτυχία. Οι δημιουργοί μιας νέας εγκατάστασης που βρίσκεται στο Grand Central Terminal της Νέας Υόρκης ισχυρίζονται πως έχουν φτιάξει το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο.

Da Vinci Of Debt Is the Most Expensive Piece Of Art In The World

Με τίτλο «Da Vinci of Debt», το έργο αποτελείται 2.600 γνήσια πτυχία πανεπιστημίων που αιωρούνται σχηματίζοντας ένα «ανεμοστρόβιλο» και αποσκοπεί να τραβήξει την προσοχή στο τεράστιο πρόβλημα των φοιτητικών δανείων και των χρεών που ταλαιπωρούν τους νέους στις Η.Π.Α.

Η αξία κάθε πτυχίου εκτιμάται στα 180.000 δολάρια τουλάχιστον (το μέσο κόστος της τετραετούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ).

Με συνολική συμβολική αξία στα 470 εκατομμύρια δολάρια, το «Da Vinci of Debt» ξεπερνά το ρεκόρ που κατέχει το «Salvatore Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι (που χρονολογείται στα 1500).

«Το φοιτητικό χρέος είναι ένα από τα πιο σοβαρά και δύσκολα ζητήματα για τους Αμερικανούς σήμερα.

Η αγορά τέχνης λειτουργεί ως μια καλή αναλογία για να μιλήσουμε για το τεράστιο κόστος που πρέπει να επωμιστεί ένας νέος στις Η.Π.Α. αν επιθυμεί να φοιτήσει σε κάποιο κολέγιο» αναφέρει ο Daniel Blake, εκπρόσωπος της εταιρίας Natural Light η οποία παρήγγειλε το έργο.

Το «Da Vinci of Debt» μπορεί να δει κανείς και στην ψηφιακή πλατφόρμα της Natural Light μέσω φίλτου επαυξημένης πραγματικότητας που έχουν δημιουργήσει.