Σε ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων που ανακοίνωσε από χθες το πρωί η ΕΛΑΣ και το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο.

Αναλυτικά αναφέρει:
 
H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία.
Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων.
 
Το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.