Αύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής τράπεζας για να αποφασίσει σχετικά με την πώληση ή όχι της Εθνικής ασφαλιστικής στο κερδοσκοπικό fund CVC!

Μολονότι ο επικεφαλής της Εθνικής τράπεζας Π. Μυλωνάς δεν καίγεται να παραχωρήσει την Εθνική ασφαλιστική και παρά το γεγονός ότι την πώληση δεν την θέλει ούτε το μάνατζμεντ, ούτε ο σύλλογος εργαζομένων, θεωρώντας το τίμημα πολύ χαμηλό αν όχι εξευτελιστικό, εντούτοις οι πληροφορίες λένε πως τελικά το ΔΣ θα πει ναι στην πώληση!

Γιατί άραγε! Ποιοι ασκούν πίεση;

Πάντως σχετικά με όσα ακούγονται περί πιέσεων του SSM , στον διεθνή οργανισμό να ξέρετε δεν έχουν και καμιά πρεμούρα!

Επί του προκειμένου τώρα, εκείνο που ενοχλεί στον υπερθετικό βαθμό τους σοβαρούς παράγοντες της αγοράς είναι πως το CVC ενάμισι χρόνο μετά την πρόταση του, παίζει παιχνίδι, κάνει παζάρια, συνεχή μπρος πίσω, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει καταστάσεις εν μέσω πανδημίας και να επωφεληθεί μέσω χαμηλότερου τιμήματος!

Και τώρα που είδε τα δύσκολα τρέχει να αναθεωρήσει προς τα πάνω. Γι αυτή του τη στάση το CVC θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός διαγωνισμού και η διαδικασία να κηρυχθεί άγονη!

Επιπροσθέτως, σε μια εποχή που δήθεν οι ξένοι επενδυτές φέρνουν φρέσκο χρήμα στην οικονομία, το CVC θα εξαγοράσει την εθνική ασφαλιστική με δανεισμό από ελληνική συστημική τράπεζα! Θα πάρει το μαγαζί τζάμπα και με «δικά μας» λεφτά!