Έλεγχο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό προσλήψεων της ΟΣΥ.

Νίκος Παππάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιάννη Καραβοκύρη, τονίζοντας πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως το ΕΣΥ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καλούν μάλιστα την Ανεξάρτητη Αρχή να ελέγξει γεγονότα και καταγγελίες σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στις Οδικές Συγκοινωνίες οι οποίες διαχειρίζονται τα δημόσια αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής.

«Να ελεγχθούν οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στην ΟΣΥ Α.Ε.»

Ο Νίκος Παππάς έχει μεταφέρει, άλλωστε, κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη Βουλή τις καταγγελίες αυτές, ενώ έχει επισημάνει πολλαπλώς και την «αδράνεια» των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, που έχει οδηγήσει στη αύξηση των φαινομένων συνωστισμού και των κρουσμάτων κορωνοϊού στα ΜΜΜ.

Επί της διαδικασίας του διαγωνισμού προσλήψεων, οι βουλευτές αναφέρουν πως:

-Στις 8/12/2020 αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού, με τη δημοσίευση προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων των απορριπτέων υποψηφίων.

-Μετά από διαμαρτυρίες υποψηφίων, η κατηγορίας της ιστοσελίδας του οργανισμού, όπου είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα, βγήκε εκτός λειτουργίας. Επανήλθε μετά από αρκετές ώρες με νέα ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα.

-Ως σήμερα, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο και καταγγελίες εργαζομένων, που χαρακτηρίζουν διαβλητό τον διαγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Τύπο έχει καταγγελθεί ακόμα και η αλλαγή της σειράς κατάταξης των υποψηφίων από την πρώτη λίστα στη δεύτερη.

Κλείνοντας την επιστολή τους, οι Ν. Παππάς, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Κ. Ζαχαριάδης ζητούν και την αναζήτηση «τυχόν ευθυνών των αρμοδίων οργάνων Διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού».