Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στο MEGA για τη μεγάλη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά και για τις σπουδαίες κινήσεις που κάνει συνεχώς ο Ολυμπιακός, με στόχο το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού ανέφερε:

Τον Σωκράτη τον είχα γνωρίσει πριν τρία χρόνια, στο Λονδίνο. Και ειλικρινά μου είχε κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση σαν άνθρωπος.

Στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να’ χουμε πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ο Σωκράτης είναι από τους λίγους Έλληνες που μας έχει τιμήσει σαν χώρα και την εθνική ομάδα και κρατάει τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου ψηλά στην Ευρώπη, σε πολύ μεγάλες ομάδες.

Εμείς κάθε μέρα χτίζουμε, από την στιγμή που έχουμε μια διαφορά μεγάλη με τους αντιπάλους μας δεν μας σταματάει από το να επενδύουμε στην ομάδα μας και προσωπικότητες και ποδοσφαιριστές όπως ο Σωκράτης είναι καλό να είναι κοντά μας.

Γιατί δεν βλέπουμε μόνο το φετινό πρωτάθλημα, βλέπουμε την πορεία μας στην Ευρώπη και βλέπουμε το μέλλον και πιστεύω ότι τα επόμενα 2,5 χρόνια με τον Σωκράτη θα είναι δημιουργικά χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Γι αυτό λοιπόν ήταν μια μπορώ να πω εύκολη απόφαση να πληρώσεις και κάτι παραπάνω γιατί χρειάζεται πολλές φορές να επιβραβεύεις την αξία του ποδοσφαιριστή κι αυτό πράξαμε. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Θα πρέπει στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε. Αξίες και ποδοσφαιριστές που έχουν υψώσει ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι λέμε και τι γράφουμε και να σεβόμαστε.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα, παίζουν το ρόλο τους, αλλά από εκεί πέρα, βλέπει το περιβάλλον, βλέπει τις εγκαταστάσεις βλέπει την προοπτική τους συμπαίκτες του, την οργάνωση και πράττει ανάλογα. Το καλό είναι, όσα λιγότερα συζητάμε σήμερα, τόσο περισσότερα να δούμε μέσα στο γήπεδο».

Σωκράτης: «Θα μιλήσω στο γήπεδο»

Η προσέγγιση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτή που έπεισε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ο έμπειρος αμυντικός έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο Mega TV και τόνισε πως ήταν δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει θετικά.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με τον πρόεδρο. Η ομάδα έδειξε ενδιαφέρον και με περιμένει. Η πρόταση που μου έκανε ήταν πολύ καλή και μου ήταν εύκολο να πω το ναι» ανέφερε ο Παπασταθόπουλος.

 

Έπειτα, ο Παπασταθόπουλος εξήγησε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει με τον Ολυμπιακό:

«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να τελειώσω την καριέρα μου ήρθα για να κερδίσω, να είμαι πρωταγωνιστής και να αποδείξω πως όλα αυτά που έκανα τα προηγούμενα χρονιά ήταν μέσα από πολύ δουλειά, και ότι έχω στόχους ακόμη».

Τέλος, ο Παπασταθόπουλος αποκάλυψε τι είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν αποφάσισε να έρθει στον Πειραιά:

«Είχα πει στον πρόεδρο πως είμαι διψασμένος και ήρθα για να κερδίσω, να είμαι πρωταγωνιστής. Από εκεί και πέρα θα μιλήσω στο γήπεδο».