Την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχολίασε η ΝΔ.

«Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον», αναφέρει το σχόλιο της ΝΔ.
Και συνεχίζει: «Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα κι όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».
Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πιστεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.
Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπ. Ανάπτυξης το ΚΙΝΑΛ σημειώνει:
«Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020″.
Ποιος έκανε την δήλωση; Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας.
Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής».