Σκληρή κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίθεση “ομάδας ακροδεξιών”, στο σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη.

“Μετά τη φασιστική επίθεση η ελληνική αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη ή προσαγωγή”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως στρέφει τα πυρά του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη: “Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού πρώτα του έφυγε μέσα από τα χέρια ο φυγόδικος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιτρέπει σε ομάδες ακροδεξιών να συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Ελλάδα, να απειλούν και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν δημοκρατικούς πολίτες και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διατελέσει βουλευτές. Ο κ. Χρυσοχοϊδης αντί να εργάζεται για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των συνταγματικών ελευθεριών, έχει στο μυαλό του μόνο την πρωτόγνωρη σε όλη την Ε.Ε. συγκρότηση αστυνομίας πανεπιστημίων”.
Καταλήγοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τη ΝΔ “να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία, άλλωστε, πλέον στηρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της”.