Φέτος στην LVMH Watch Week που ξεκίνησε διαδικτυακά , είχαμε αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις νέων προϊόντων για το 2021 από τις Zenith, Hublot και Bulgari – η TAG Heuer δεν θα συμμετέχει φέτος, αλλά υποθέτουμε ότι θα κυκλοφορήσει νέα ρολόγια στο εγγύς μέλλον.

Σίγουρα είναι μια σπουδαία μέρα για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας, καθώς ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους δημιουργίες της Hublot και της Bulgari, πολλές από τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σήμερα ξεκινάμε με μια νέα έκδοση του Big Bang MP-11 που παρουσίασε η Hublot, ένα ρολόι που προσφέρει ένα αντυπωσιακό απόθεμα ισχύος 14 ημερών χάρη στα επτά βαρέλια που διαθέτει ο μηχανισμός του οίκου – ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας σε οποιοδήποτε ρολόι που έχει παραχθεί από την Hublot.
Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κυκλοφορήσει σε κόκκινο κεραμικό στην προηγούμενη LVMH Watch Week, και ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια του 2020, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί το χρώμα του, οι τεχνίτες της Hublot ακολούθησαν μια αρκετά επίπονη διαδικασία (η οποία τους πήρε 4 χρόνια) με διαρκή έλεγχο της θερμοκρασίας, ώστε να διατηρηθεί η χρωστική ουσία.

Το νέο ρολόι, το οποίο ονομάζεται Big Bang MP-11 Magic Gold, διαθέτει μια κάσα κατασκευασμένη από έναν συνδυσμό κεραμικού με χρυσό, η οποία έχει διαμετρο 45 mm, αντοχή σε βάθος στο νερό στα 30 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό της χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός HUB9011 της Hublot, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 2 εβδομάδες.
Το Magic Gold από το οποίο είναι κατασκευασμένη η κάσα του ρολογιού, είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατσουνιές κράμα, αν φανταστεί κανείς ότι στην κλίμακα σκληρότητας Vickers, το υλικό αυτό έχει τιμή σκληρότητας 1.000, ενώ ο χρυσος 18Κ έχει 140 και το ανοξείδωτο ατσάλι 316L, που χρησιμοποιείται συνήθως σε κάσες ρολογιών, έχει συνήθως 150-200.
Παρόλο που το Hublot Big Bang MP-11 Magic Gold δεν έχει την εμφάνιση του παραδοσιακού ρολογιού, είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να έχουν κάτω από το μανίκι τους ένα ρολόι που δημιουργήθηκε με προηγμένες τεχνικές και προσφέρει μοναδικές ιδιότητες.

Το Big Bang MP-11 Magic Gold Ref. 911.MX.0138.RX, είναι μια περιορισμένη έκδοση 50 τεμαχίων και κοστίζει 88.300 ευρώ.