Το τελευταίο Honda χωρίς κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι θα είναι το νέο Civic. Η ιαπωνική εταιρία σταδιακά θα υιοθετήσει τη χρήση ηλεκτροκινητήρων σε όλα της τα μοντέλα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, με το Civic 11ης γενιάς να είναι το τελευταίο που θα κινείται από σύνολο που θα χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά καύσιμα. Μάλιστα, το παραπάνω δεν θα ισχύει για όλη την γκάμα του μοντέλου, παρά μόνο για την ισχυρότερη έκδοση, την Type R.

Βέβαια, προς το παρόν έχουμε δει μόνο μια πρωτότυπη μορφή του μοντέλου, όμως σύμφωνα με τη Honda αυτό που είδαμε είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής. Ωστόσο, στην έκδοση Type R αναμένουμε τις ανάλογες παρεμβάσεις που έχουμε συνηθίσει στα μοντέλα με αυξημένη ισχύ.

Το γεγονός ότι το Type R θα είναι το τελευταίο Honda χωρίς καμμιάς μορφής ηλεκτροκίνηση προκύπτει από τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας. Σύμφωνα με αυτά, όλα τα μοντέλα της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη θα γίνουν υβριδικά σε κάποιον βαθμό, το χρονικό διάστημα μεταξύ του 2022 και του 2025.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Honda Civic Type R 11ης γενιάς, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο, όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν ότι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2 λίτρων θα παραμείνει κάτω από το καπό.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για νέα γενιά, το πιθανότερο είναι ότι η ιπποδύναμη θα αυξηθεί. Αυτή τη στιγμή η απόδοση φτάνει τους 320 ίππους, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι χειροκίνητο με έξι σχέσεις. Άραγε πόσο πιο δυνατό μπορούν να κάνουν το μοτέρ τους οι Ιάπωνες; Σίγουρα τα περιθώρια είναι μικρά, ειδικά αν θελήσουν να διατηρήσουν την προσθιοκίνητη φύση του μοντέλου. Στο παρελθόν, όμως, μας έχουν ξαφνιάσει ευχάριστα.

Προς το παρόν, από κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται ότι το νέο Honda Civic Type R θα είναι λίγο μακρύτερο, αλλά θα έχει πιο συμβατική σχεδίαση. Βέβαια, δε θα λείπουν τα “φουσκώματα”, οι αεραγωγοί, καθώς και η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Το τελευταίο στοιχείο πιθανόν να μπορεί να παραλειφθεί, με τη δημιουργία μιας έκδοσης που δεν θα περιλαμβάνει αεροτομή. Στόχος είναι εκείνοι που θέλουν λιγότερο προκλητική εμφάνιση.