Στις εικόνες συνωστισμού έξω από τα κασταστήματα αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ανησυχία του και τις επιπτώσεις που πρόκειται να έχουν μετά αυτές, στις αποφάσεις που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Είναι επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά»

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νίκος Σύψας τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κινητικότητας εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» ανέφερε ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», είπε ο καθηγητής, ενώ παρομοίασε την κατάσταση με τις εικόνες συνωστισμού τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο. «Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας.

Αναφορά Σύψα στις εικόνες συνωστισμού στις αγορές

Γυμνάσια και λύκεια

Ο κ. Σύψας ερωτηθής για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα.

Ο λοιμοξιωλόγος υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Διαβάστε επίσης για τις τρεις νέες μεταλάξεις που προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς:

https://radar.gr/article/65109/gogos-giati-mas-anisyxoyn-oi-3-nees-metallakseis-me-metra-prostasias-kai-to-kalokairi