Μετά την αγορά της Αμερικής, το Gladiator, η pick-up πρόταση της Jeep, έρχεται και στην Ευρώπη. Αν και ακόμα το αυτοκίνητο δεν έχει φτάσει στις εκθέσεις, εντούτοις η αμερικανική μάρκα έχει ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών.

Όσο για τις εκθέσεις, δεν αργεί η στιγμή που θα δεχτούν τα πρώτα Gladiator, καθώς ο προγραμματισμός της Jeep προβλέπει ότι αυτό θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2021.

Αν και το μοντέλο έρχεται στην Ευρώπη, η γκάμα των κινητήρων δεν θα είναι ίδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν μόνο μία επιλογή. Αυτή θα είναι ο Multijet V6 πετρελαιοκινητήρας των 3 λίτρων. Η απόδοσή του φτάνει τους 264 ίππους και τα 600 Nm ροπής, με την ισχύ να φτάνει στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Αντίθετα με την Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή θα υπάρχουν δύο επιλογές, με τη δεύτερη να είναι ο Pentastar V6 βενζινοκινητήρας των 3,6 λίτρων.

Κατά το πρώτο διάστημα της διάθεσης του Gladiator στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι διαθέσιμο το εξοπλιστικό επίπεδο Launch Edition, ταυτόχρονα με τα Sport και Overland. Τα δύο τελευταία θα συνεχίσουν να δίνουν το “παρών” ακόμα και όταν η Launch Edition πάψει να διατίθεται.

Μία ακόμα επιλογή που θα καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι η οροφή. Ακολουθώντας τα πρότυπα του Wrangler, το Gladiator μπορεί να έχει σκληρή οροφή, αλλά και μαλακή. Το pick-up της Jeep θα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να το διαμορφώσει όπως επιθυμεί. Για να γίνει αυτό η Mopar, εταιρία που ανήκει στον ίδιο όμιλο, θα προσφέρει πάνω από 200 αξεσουάρ όπως ζάντες αλουμινίου, σχάρες οροφής, σκαλοπάτια, κ.ά.

Το Gladiator εξοπλίζεται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Selec-Trac 4×4. Περιλαμβάνει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού και άξονες Dana 44 μπροστά και πίσω. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του Jeep Gladiator στην Ευρώπη.