Προβλημάτισε με την εικόνα του ο Παναθηναϊκός απέναντι στον εξαιρετικό ΟΦΗ, αλλά το ζητούμενο επετεύχθη, καθώς οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 στη Λεωφόρο και με το 4ο σερί «τρίποντο» παραμένουν σε τροχιά τετράδας!

Αυτό ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι του «τριφυλλιού» που κρατάει μηδέν παθητικό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ζωηρά στο παιχνίδι, δίνοντάς του ρυθμό. Με τον Μαουρίσιο να οργανώνει, όντας εμφανώς καλύτερος και πιο έτοιμος σε σχέση με την αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης», και τον Εμμανουηλίδη να πλαγιοκοπεί με το… καλημέρα, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να πετύχουν ένα γκολ νωρίς. Βέβαια, τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά, αν στο 5′ ο Σένκεφελντ δεν έκοβε τον πιο δραστήριο και επικίνδυνο παίκτη του ΟΦΗ, Αντριάν Σαρδινέρο, σώζοντας τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα…

Στο 32′, τελικά και ενώ το «τριφύλλι» είχε την κατοχή, πίεζε, αλλά με εξαίρεση τα σουτ από τον Εμμανουηλίδη (17′, 20′) δεν μπορούσε να φτάσει ως το τέλος τις προσπάθειές του, ο 20χρονος έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα από δεξιά και ο Σένκεφελντ -που είχε ανέβει για κόρνερ- ξεχάστηκε στην άμυνα του ΟΦΗ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Από το αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, όταν και το VAR δεν μέτρησε την άμεση ισοφάριση από τον Σαρδινέρο, η ομάδα του Γιώργου Σίμου ανέβηκε, βγήκε από το μισό γήπεδό της και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού (που εξόργισαν τον Λάζλο Μπόλονι) και ένα τραγικό του Διούδη, θα μπορούσε να κάνει τη «ζημιά».

Το ίδιο αποφασισμένοι, δε, ήταν και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι Κρητικοί. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί, πλέον, να κρατήσει καν μπάλα και να οπισθοχωρεί, αύξησαν την πίεσή τους, φτάνοντας, μάλιστα, την κατοχή στο 61%! Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική, με τον Γιώργο Σίμο να χειροκροτεί τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του. Φάσεις, πάντως, ούτε εκείνοι «έβγαζαν». Στο 77′, τελικά, ο αμαρκάριστος Στάικος, στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας, πλάσαρε στην κίνηση ψηλά, άουτ, χάνοντας την τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ακολούθησε ένας μίνι χαμός: Το φοβερό σουτ από τον Αϊτόρ δύο λεπτά αργότερα (79′) κατέληξε στο δοκάρι, ο Διούδης πρόλαβε στο 82′ στο… τσακ τον Γρίβα, που βρέθηκε μια «ανάσα» από το 1-1, βγάζοντας κεφαλιά του Διαμαντή, για να φτάσουμε στο 86′ και στη φάση του ματς, ίσως και της αγωνιστικής. Σε μια στιγμή έμπνευσης και μαγείας, ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε τρεις αντιπάλους, έκανε πάσα-τακουνάκι και ο Καμπετσής «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό το 4Χ4!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένεκφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιo (75′ Βιγιαφάνιες), Εμμανουηλίδης (69′ Αϊτόρ), Καμπετσής (90′ Χατζηθεοδωρίδης), Ιωαννίδης (69′ Μακέντα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Γιαννούλης (85′ Ντε Γκούζμαν), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Ουές, Στάικος, Βαφέας (61′ Τσιλιανίδης), Κοροβέσης, Νέιρα, Στάρτζεον (72′ Γρίβας), Σαρντινέρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Μωυσιάδης (Ηπείρου), Φωτόπουλος (Αθηνών)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Περράκης (Αθήνων)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)