Ο Νικόλας Ιωάννου ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Άρη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεώργιος Καμάρας». Ο Κύπριος με κοντινή προβολή στο 18’ πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του Άρη και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της ομάδας του.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν τη νίκη (1-0) της προηγούμενης εβδομάδας επί της ΑΕΛ. Κορυφαίος για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Βέρχουλστ, ο οποίος δεν άφησε να ξεφύγει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην αναμέτρηση με διάθεση να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πραγματοποιώντας αρκετά κλεψίματα της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έβγαιναν με αρκετές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, χωρίς να μπορούν να ολοκληρώσουν τις φάσεις τους στο πρώτο τέταρτο. Εντέλει κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στο 18’. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Γκάμα και φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον ολομόναχο Ιωάννου, ο οποίος με κοντινή προβολή σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, κάνοντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, έφτιαξαν φάσεις, όμως σε όλες δήλωσε «παρών» ο Βέρχουλστ (20’ Γκάμα, 31’ Μαντσίνι και 45’ Σίλβα οι κορυφαίες εξ αυτών). Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους πραγματοποιήθηκε στο 30’ με τον ολομόναχο Φερνάντεζ να στέλνει την μπάλα πάνω στον Σιαμπάνη.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να απειλήσει περισσότερο. Όμως, δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει και σε αξιόλογες ευκαιρίες. Αντίθετα, εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο να πετύχει και δεύτερο τέρμα ήταν η ο Άρης, ο οποίος σε γενικές γραμμές είχε οπισθοχωρήσει, αφήνοντας χώρο στους γηπεδούχους. Χωρίς, όμως, να μπορέσει να δεχτεί την ουσιαστική απειλή τους (πέρα από μία κεφαλιά του Ντάουντα στο 85’).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Καλισίρ (28’ Βιτλής), Μπρούτσιτς, Φατιόν (69’ Μουνιέ), Κολ, Μπετινέλι (69’ Κιτόκο), Τσιλούλης, Φερνάντεζ (Βάρκας), Ντάουντα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου (85’ Λόπεθ), Τζέγκο, Σάσα, Σίλβα (63’ Κάτσε), Μπερτόγλιο (73’ Γκαρσία), Γκάμα (73’ Μάνος), Μανσίνι (85’ Σάκιτς).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος Α’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου Β’ Βοηθός: Αθανάσιος Κολοσιώνης 4ος Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς Διαιτητής VAR: Ματέι Γιουγκ Διαιτητής AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης