Απαισιόδοξος, όσον αφορά τον ρυθμό εμβολιασμού, εμφανίστηκε ο  καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Σαρόγλου. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι η καθυστέρηση, που υπολογίζεται σε περίπου μιας εβδομάδας, «δεν νομίζω ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στη γενική προστασία της χώρας μας έναντι του COVID19».

Πρόσθεσε, ότι «για τους επόμενους 2 μήνες θα πρέπει να στηριχτούμε στα κλασσικά μέτρα δηλαδή, κοινωνική αποστασιοποίηση, μάσκα και όλα αυτά πουπαγκοσμίως αναφέρονται». Σημείωσε, ότι η χώρα μας «είναι ένας σχοινοβάτης που είναι πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μια πλευρά είναι η οικονομία, να μην πτωχεύσουμε και από την άλλη οι κανόνες δημόσιας Υγείας». «Αν δεν ισορροπήσουμε», όπως είπε, «θα πέσουμε»
Για κάθε άνοιγμα που γίνεται,τόνισε,πρέπει να υπάρχει ένα αντάλλαγμα. Πιο συγκερκιμένα ,στα ΟΠΑΠ να γίνονται τέστ σε υπαλλήλους και πελάτες. Για τα σχολεία πρέπει να ανοίξει η τρίτη Λυκείου ,αλλά με τέστ σε καθηγητές και ενδεχομένως ,μαθητές.