Στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν μπορούμε κάθε μέρα να καταργούμε την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ο νέος νόμος θα προστατεύει το δικαίωμα όσων θέλουν να διαδηλώσουν και βάζει τέλος στη δράση των προβοκατόρων»

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Απογοητευτική αντιπολίτευση που γεννά θεωρίες συνωμοσίας. Για πρώτη φορά η Πολιτεία ορίζει το δικαίωμα της συνάθροισης. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι η αποτροπή των επεισοδίων»  ανέφερε και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί βία μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

«Δεν γίνεται να καταλύουμε και να καταργούμε την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης χωρίς λόγο», ενώ τόνισε ότι θα μπει τέλος στη δράση των προβοκατόρων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Αναφέρθηκε στις πράξεις βίας εντός του πανεπιστημίου που οδήγησαν στην πανεπιστημιακή αστυνομία με σκοπό να μπει τέλος «στην ατιμωρισία των θρασύδειλων».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

«Αν υπάρχει ζήτημα, την έρευνα θα την κάνει ο συνήγορος του πολίτη και θα αξιολογήσει αν υπάρχει υπέρβαση. Για πρώτη φορά με δικό μας νόμο με πειθαρχικό δίκαιο πρωτοπόρο όλες οι καταγγελίες πηγαίνει όχι στην αστυνομία αλλά στον συνήγορο του πολίτη.» σημείωσε ο υπουργός αναφορικά με τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη και την κατάχρηση εξουσίας από άνδρες της αστυνομίας.

 

Χρυσοχοΐδης: Ο ρόλος μας είναι η αποτροπή…

«Αν υπάρξει ζήτημα παράνομης πράξης θα συλλαμβάνεται κάποιος προσάγεται και πάει στον εισαγγελέα, δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο. Ο ρόλος μας είναι η αποτροπή… Σας προτείνω να με καλέσετε σε έναν χρόνο από σήμερα, δεν θα υπάρχει το φαινόμενο πια, όλοι αυτοί είναι θρασύδειλοι κι έχουν το αίσθημα της ατιμωρισίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.