Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Καθαρές κουβέντες» του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA 989, προκειμένου να μιλήσει σχετικά με τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, τον χρόνο που αποφασίζουν τα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή τους» και τη πρόληψη του φαινομένου.

Η βουλευτής δήλωσε ότι:
«Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα δρόμο για την καταγγελία περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά.
Ο χρόνος για την καταγγελία είναι ένα προσωπικό ζήτημα του θύματος. Αυτό συμβαίνει, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο τα θύματα να καταθέσουν αυτό που έχουν βιώσει. Πολλές φορές το κρατούν μυστικό για όλη τους τη ζωή ή το καταγγέλλουν μετά από πολλά χρόνια.
Ο θύτης τις περισσότερες φορές είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης από το οικείο περιβάλλον του θύματος. Μετά το περιστατικό το θύμα νιώθει θυμό, φόβο, ενοχή, συναισθήματα που το εγκλωβίζουν σε μια σιωπή.
Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό, αλλά χρειάζεται θάρρος για να σπάσουν τα θύματα τη σιωπή και να προχωρήσουν σε μια καταγγελία.