Πιθανό άφησε το ενδεχόμενο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, συνεργασίας με τη Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik-V.

Βασική προϋπόθεση το εμβόλιο να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανέφερε η Αγκέλα Μέρκελ.
«Υπάρχουν όμως και σημαντικές πολιτικές διαφορές, όπως η υπόθεση Ναβάλνι, σε μια πανδημία θα μπορούσε κανείς να συνεργαστεί σε ανθρωπιστικό επίπεδο» σημείωσε επιβεβαιώνοντας και τη σχετική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η εφημερίδα Handelsblatt, αναφέρει πως ο επικεφαλής του κρατικού Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης Τύπου, ότι υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στη Γερμανία.

Κιρίλ Ντμίτριεφ: Σοβαρό ενδιαφέρον από πολλές χώρες της ΕΕ.

Το εμβόλιο έλαβε άλλωστε σήμερα επείγουσα έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ουγγαρίας.

Η Ρωσία κατέθεσε αίτηση καταχώρησης στην ΕΕ

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων κατέθεσε αίτηση για καταχώρηση του εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 στην ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μάλιστα περιμένει την αξιολόγησή του τον Φεβρουάριο, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επιταχύνει την παγκόσμια διάθεσή του.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και άλλες χώρες.

«Η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου με βάση τις αξιολογήσεις» αναφέρεται στην επίσημη σελίδα προώθησης του Sputnik-V στο Twitter.

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Φεβρουάριο για την έγκριση του Sputnik V, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο φόρουμ Reuters Next ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμίτριεφ.