Κώστας Κατσαφάδος: «Από κοινό θα βρούμε λύσεις, βιώσιμες στα δίκαια αιτήματά σας».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Λιμενικού Σώματος.
Ο υφυπουργός συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τόσο τους απόστρατους όσο και τα εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, είναι δίπλα τους, ώστε από κοινού να βρουν λύσεις, βιώσιμες στα δίκαια αιτήματα.
Ευχαρίστησε για τα όσα προσφέρουν όλη αυτή την περίοδο για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στο μεταναστευτικό.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Β. Μανωλάκος κι ο αναπληρωτής πρόεδρος, Σ. Βοϊδονικόλας, κι ο ειδικός γραμματέας, Αθ. Αποστολόπουλος έθεσαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν τις τιμητικές προαγωγές ανθυπασπιστών, την απονομή ξιφών σε απόστρατους και θέματα που αφορούν τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της γραμμής.
Κατά τη συνάντηση με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συζητήθηκαν κι αναλύθηκαν τα ζητήματα, που αφορούν στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Tέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα, που αφορούν τα πληρώματα πλωτών περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, τον υπολογισμό χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο (μάχιμη πενταετία), το μέγιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσιάνος απένειμε στον Κώστα Κατσαφάδο πλακέτα εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.