O νέος ρόλος Τζο Μπάιντεν, εκτός από πλήθος καθήκοντα και ευθύνες φέρνει και προνόμια, όπως η δυνατότητα να προσαρμόσει τη διακόσμηση αυτού του ιστορικού χώρου όπως επιθυμεί ο ίδιος, προκειμένου να αντανακλά τον χαρακτήρα, το γούστο και τις προτεραιότητές του.

Τι περιλαμβάνει όμως η νέα διακόσμηση του Οβάλ Γραφείου, που υποδέχτηκε τον Τζο Μπάιντεν; Ένα βίντεο που δημοσιεύει το Associated Press δείχνει τις αλλαγές που μπορεί να μην έγιναν αντιληπτές από πολλούς χθες, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες.

Όπως συνέβη σε κάθε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν έβαλε τις προσωπικές του πινελιές στον κύριο εργασιακό του χώρο. Το ίδιο εξάλλου είχαν κάνει και όλοι οι προκάτοχοί του. Στο νέο Οβάλ Γραφείο σημαντική θέση κατέχουν τρυφερές οικογενειακές φωτογραφίες, πορτρέτα πρώην προέδρων αλλά και γλυπτά σημαντικών προσωπικοτήτων του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

Δύο από τις προτομές που εμφανίζονται στο βίντεο ανήκουν στον ηγέτη του προαναφερόμενου κινήματος, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, και στη Ρόζα Πάρκς. Επίσης διακρίνονται τουλάχιστον δύο ακόμη προτομές: Η μία απεικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν και η άλλη τον πρώην πρόεδρο Χάρι Τρούμαν.

Ο Τρούμαν ήταν ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από το 1945 έως το 1953 και, όπως ο Μπάιντεν, είχε υπηρετήσει προηγουμένως την χώρα του ως αντιπρόεδρος (της κυβέρνησης Ρούζβελτ). Όπως φαίνεται είναι ένα πρόσωπο που θαυμάζει ιδιαίτερα ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ανάμεσα στις οικογενειακές φωτογραφίες του Μπάιντεν βρίσκουμε ακόμη μία προτομή: Απεικονίζει τον Σέζαρ Τσάβεζ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στη Λατινική Αμερική.

Πάνω από το τζάκι βλέπουμε πορτρέτα πρώην προέδρων και εθνοπατέρων των ΗΠΑ. Σε μια βιβλιοθήκη είναι τοποθετημένο ένα σεληνιακό πέτρωμα, υπενθύμιση ίσως για τα επιτεύγματα των προηγούμενων γενεών, και κοντά του βρίσκεται ένα πορτρέτο του Μπέντζαμν Φράνκλιν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=x-0LVmnPnP8&ab_channel=ProtoThema