Στάση αναμονής τηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από IBM και Intel στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες για μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας υπό τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στηρίζουν τις διεθνείς αγορές, οδηγώντας χθες τους δείκτες της Wall Street σε νέα υψηλά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,7%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις τράπεζες και τις μετοχές των βιομηχανιών να πρωταγωνιστούν.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,4% στις 13.975 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 6.752 μονάδες, στις 5.638 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,2%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,2% στις 22.691 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,3% στις 8.231 μονάδες.

Οι αγορές σε Ασία και Wall Street ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ χθες από τον Μπάιντεν και την υπογραφή των πρώτων εκτελεστικών διαταγμάτων που περιλαμβάνουν την επιστροφή της Ουάσινγκτον στην Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη χαλαρή της πολιτική σήμερα, αλλά να κρατήσει και την πόρτα ανοικτή για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας καθώς η εξάπλωση του δεύτερου κύματος της COVID-19 επιδεινώνει τις ήδη ασθενείς προοπτικές.