Μια κόπωση εμφανίζει το χρηματιστήριο, αλλά την ίδια κόπωση εμφανίζει και η κυβέρνηση. Όταν για να λύσεις ένα πρόβλημα, δημιουργείς άλλα τέσσερα τότε υπάρχει πρόβλημα. Και εξηγούμαστε. Κανείς, δεν διαφωνεί η ΔΕΗ να είναι κερδοφόρα.

Όταν, όμως, απειλείς την  βιομηχανία με αυξήσεις 40% για να διασώσεις την βιομηχανία δεν λύνεις το πρόβλημα. Αν για να διατηρήσεις μια κρατική εταιρεία το τίμημα είναι να διαλύσεις την όποια βιομηχανία έχουμε τότε δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα.

Να πάμε και στις επενδύσεις. Είναι επένδυση να έχουμε αποθήκες της Amazon ή να έχουμε διανομείς διάφορων εταιρειών ; Κάπου έχει χαθεί το μέτρο εκεί στου Μαξίμου.

Εκεί στο Ελληνικό το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Διότι η σημερινή κυβέρνηση υποσχέθηκε επενδύσεις και μπουλντόζες και το αποτέλεσμα είναι ότι, ο ανταγωνιστής που έχασε την άδεια να δηλώνει πως θα προχωρήσει σε ενέργειες. Δεν μπορεί δηλαδή να διάλεξες την  αμερικανική εταιρεία η οποία δεν μπορεί να δανειστεί.

Η διέξοδος σ’ όλα αυτά είναι μόνο μια για ορισμένους. Η προσφυγή σε εκλογές καθώς δεν φεύγει το πολιτικό ρίσκο για τους ξένους, όταν υπάρχει η απλή αναλογική.