Μου το είπε τραπεζική πηγή από συστημική Τράπεζα και σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη ώστε να έχω και την δημοσιογραφική μου συνείδηση ήσυχη:  ο γνωστός Έλλην του εξωτερικού με μεγάλη οικονομική επιφάνεια Τέλης Μυστακίδης, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» τη ΛΑΡΚΟ αλλά μόνος του, χωρίς Έλληνα συνεταίρο, μόνο με μεγάλο σύμβουλο που έχει προσλάβει. «Δεν το έχει πάρει πάντως απόφαση οριστικά» μας λέει η πηγή.

Ο Τέλης Μυστακίδης, τρίτος πλουσιότερος Έλληνας σύμφωνα με τη λίστα «Forbes», με περιουσία περί τα 2,5 δις δολάρια ήταν ισχυρός μέτοχος και αφεντικό της  πολυεθνικής Glencore, από όπου απεσύρθη με πολύ μεγάλο οικονομικό πακέτο.

Παράλληλα κατέχει πάνω από 3%  της Τράπεζας Πειραιώς (παλαιότερα κατείχε και παραπάνω) ενώ διαθέτει άφθονη ρευστότητα σε εποχή «εγχώριας στέγνας».

«Η μακρά θητεία του στη Glencore, τον έχει κάνει βαθύ γνώστη των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εξελίξεων παγκοσμίως ενώ  είχε εκδηλώσει πιο παλιά ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ, όμως τότε ο διαγωνισμός δεν προχώρησε,ενώ είχε βολιδοσκοπήσει και συμμετοχή στο διαγωνισμό για ΕΛΠΕ που έχει πάει πίσω προς το παρόν» μας λέει το τραπεζικό στέλεχος με τα …συστημικά παράσημα και καταλήγει: «Πάντως εάν ο Τέλης (Σ.Σ.: ενδιαφέρουσα η οικειότης) αποφασίσει να χτυπήσει τη ΛΑΡΚΟ, δεν θα έχει Έλληνες συνεταίρους αυτό είναι βέβαιο!».

Μα…το θυμόμαστε από την Ιλιάδα του Ομήρου αυτό: «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Μάλιστα εδώ οι… σύγχρονοι Δαναοί δεν φέρουν δώρα αλλά απλώς ζητούν χρήματα για τις γνωστές νταλαβεριτζίδικες διαμεσολαβήσεις!