Την ανησυχία τους εκφράζουν οι υγειονομικοί για το κατά πόσο θα τηρήσουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων τα αυστηρά πρωτόκολλα κατά της νόσου.

Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων κι όλα δείχνουν πως το κουδούνι θα χτυπήσει την 1η Φεβρουαρίου.
Εκπαιδευτικοί και επιδημιολόγοι ωστόσο εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν τα παιδιά θα τηρήσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα στη Βουλή πως αυτό είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει ακόμα το «πράσινο φως».

«Υπάρχει μια διστακτικότητα διότι φοβούμαστε ότι δημιουργείται η πεποίθηση ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα. Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί και να πάμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα τα οποία θα χρειαστεί μετά να το αναστρέψουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτήματα για την εστίαση 

«Όχι» στη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων λένε οι επιστήμονες.

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί το σερβλιρισμα σε εξωτερικούς χώρους με μάσκες και αποστάσεις.

Μέλη της επιτροπής θα προτιμούσαν τα μπαρ να εξαιρεθούν από ένα πιθανό άνοιγμα, στα μέσα Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Οι αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν θα καθοριστούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα κι όπως αυτἀ διαμορφώνονται ανά εβδομάδα.