Ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου από το πρώτο ματς χάρη στην εύκολη νίκη του επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 3-0. Το κέρδος για τους Πειραιώτες ήταν οι παίκτες που ως τώρα είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής. Ο Πέδρο Μαρτίνς τους έδωσε την ευκαιρία και αυτοί την… άρπαξαν από τα μαλλιά και έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Μελίσσα. Στο 12’ ο Μπρούμα έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αχμέντ Χασάν, ο Αιγύπτιος επιθετικός σούταρε μπροστά από τον πορτιέρε του Παναιτωλικού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα και είπε «όχι» στον υψηλόσωμο στράικερ των πρωταθλητών. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Θανάση Ανδρούτσου να απειλήσει. Ο 23χρονος, που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, προωθήθηκε, βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Χασάν και Ανδρούτσος, το έκανε στο 20’ ο Μπρούμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0. Ο διεθνής άσος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.

Στο 24’ ο Μπρούμα άγγιξε το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Πορτογάλος μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Βάντερσον και Περέιρα, κατέβασε ωραία με το στήθος, σούταρε μπροστά από τον Μελίσσα, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελληνα πορτιέρο.

Στο 65’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Βρουσάι. Ο Ανδρούτσος προωθήθηκε, σέντραρε από δεξιά, ο Χασάν σούταρε στην κίνηση, ο Μελίσσας απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Βρουσάι πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 0-2 για τους Πειραιώτες.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό όμως στο 85’ να πετυχαίνει τρίτο γκολ με τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Πέπε εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα (70′ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Λιάβας, Αλβαρες (59′ Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (70′ Ντάλσιο), Αζάντι (59′ Ματσόλα, 79′ Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον , Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60′ Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73′ Κάιπερς), Βρουσάι (73′ Λοβέρα), Μπρούμα (60′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (68΄Σουντανί).