«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν. Και η Ευρώπη είναι έτοιμη. Για να ξανασυνδεθεί με έναν παλιό και έμπιστο εταίρο, να δώσουμε νέα πνοή στην πολύτιμη συμμαχία μας.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Τζο Μπάιντεν» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

 

«Έύχομαι στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν & την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις τα καλύτερα, καθώς προσπαθούν να θεραπεύσουν τη χώρα τους και να βγάλουν τον αμερικανικό λαό από την πανδημία.

Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πίστη και την κοινή λογική και να αναζωογονήσουμε τη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ» έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

 

 

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και την Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ανάληψη της αντιπροεδρίας.

Η αμερικανική ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για να θέματα που μας αφορούν όλους, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την Covid και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μπάιντεν» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter o Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

 

«H νίκη του Μπάιντεν συνιστά νίκη της δημοκρατίας επί της άκρας δεξιάς και των τριών μεθόδων της: της μαζικής εξαπάτησης, του εθνικού διχασμού και της κατάχρησης, ακόμη και με βίαια μέσα, των δημοκρατικών θεσμών.

Πριν από πέντε χρόνια πιστεύαμε ότι ο Τραμπ ήταν ένα κακόγουστο αστείο, αλλά πέντε χρόνια αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι έθετε σε κίνδυνο την ισχυρότερη δημοκρατία του κόσμου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

 

«Ένας πραγματικός φίλος της Ιρλανδίας, εξελέγει 46ος πρόεδρος της Αμερικής. όπως είπε στην ομιλία του είναι ημέρα ιστορική κι ελπίζω κι ανυπομονώ να σφυρηλατήσουμε όλο και πιο στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών μας» έγραψε από το Δουβλίνο ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μισέλ Μάρτιν.

 

 

«Πρόεδρε Μπάιντεν, εσείς κι εγώ έχουμε μια θερμή προσωπική φιλία εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ, να συνεχίσουμε να διευρύνουμε την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου και να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις, την κορυφαία εκ των οποίων συνιστά το Ιράν»

σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δίνοντας τα συγχαρητήριά του σε Μπάιντεν και Χάρις. 

 

 

«Συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων τους και εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για κάθε επιτυχία στη διάρκεια της θητείας τους.

Επιθυμούμε για άλλη μια φορά να επαναλάβουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, προκειμένου να προωθήσουμε περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία μας.

Βάση του κοινού μας οράματος για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν» έγραψε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

 

 

«Ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αφού κανείς από εμάς δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» από την ανάρτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράζοντας κι αυτός τα θερμά του συγχαρητήρια.