Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνοντας ότι απασχολούν 20.000 προσωπικό.

Μιλώντας στον ANT1, ο γενικός γραμματέας έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σχολιάζοντας την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της, την χαρακτήρισε «εντυπωσιακή». Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

Μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ο γ.γ. χαρακτήρισε καθοριστική αυτήν την εβδομάδα για τα επόμενα βήματα, σχετικά με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που ‘χτίζουν’ μια απόφαση». Ο κ. Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε πως υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.
«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», πρόσθεσε τονίζοντας ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Δεν προβλέπεται άμεσο άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, δεν προβλέπεται άμεσα επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».